donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse scholen zullen weer deelnemen aan Inter-Guyanese spelen

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

De directeur Sportzaken van Guyana heeft op zaterdag 12 maart jongstleden het  directoraat Sportzaken van Suriname bezocht. Het bezoek vloeide voort uit een eerdere ontmoeting tussen president Chandrikapersad Santokhi van Suriname en president Irfaan Ali van Guyana, waarin de Inter-Guyanese spelen aan de orde werden gebracht.

In het gesprek tussen de directeuren, Gordon Touw Ngie Tjouw van Suriname en Steve Ninvalle van Guyana, waren ook aanwezig enkele functionarissen van het stafbureau van directeur Touw Ngie Tjouw. Er werd eerst een terugblik gedaan op de laatste keer toen de Inter-Guyanese Spelen(IGS) in 2017 in Suriname zijn gehouden. Er werden ook nieuwe voorstellen gedaan met betrekking tot de heropstart van de IGS 2023 waarbij rekening gehouden zal moeten worden met de Covid-situatie.

Zo is door Suriname voorgesteld om de IGS gedurende het heel jaar door te houden waarbij het kosten- en het logistiek aspect in ogenschouw zal worden genomen. Ook met betrekking tot de leeftijden is voorgesteld om in nadere gesprekken te bekijken in hoeverre competities van andere leeftijden zoals U-14 en U-17 onderdeel kunnen zijn van de IGS. Directeur Ninvalle vond alle voorstellen oke en beloofde dit ter sprake te brengen in Guyana.

Een nieuw voorstel dat buiten de IGS-competitie is gelanceerd, zijn de ‘Border Games’, waarbij de grensplaatsen van de landen in schoolsportwedstrijden tegen elkaar uitkomen in diverse takken van sport. Er is ook kort van gedachten gewisseld over de Caricom Games welke in de meeting van de twee presidenten besproken zijn. Beide landen zullen hierover concrete voorstellen doen voor de implementatie van deze sportontmoeting voor de regio.

Met betrekking tot de IGS zal dit jaar een trial versie worden gehouden in George Town, Guyana.  Directeur Touw Ngie Tjouw heeft in de vergadering een werkgroep geïnstalleerd die de voorbereidingen en uitvoering van de IGS in 2023 ter hand moet nemen. Deze werkgroep wordt geleid door de heer Wilfred Gallant van het stafbureau van de directeur. Afgesproken is dat over twee weken de eerste virtuele meeting wordt gehouden over de trial versie van de IGS dit jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse scholen zullen weer deelnemen aan Inter-Guyanese spelen