Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse samenleving steeds slachtoffer ingrijpende maatregelen

Geplaatst

op

Robby Berenstein

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, vindt dat de samenleving steeds slachtoffer wordt van maatregelen die grote gevolgen hebben voor de economie van het land. Bovendien overlegt de regering veel te laat met sociale partners, vindt de vakbondsman. In eerste instantie is de brandstofprijs tijdens de lockdown verhoogd en nu hebben de banken toestemming gekregen om een US-dollar te verkopen tussen de SRD 12 en SRD 14. Het gevolg van dat besluit is dat nu het bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft besloten de convertiekoers voor de US$ te verhogen van SRD 9.40 naar SRD 14. Hierdoor zal alles doorwerken op de gehele economie, waardoor de samenleving opnieuw de prijs zal moeten betalen.

Volgens de vakbondsman is hij al door verschillende vakbonden benaderd in verband met de koersontwikkeling voor salarissen die gedollariseerd zijn. Deze personen worden tegen een veel lagere koers uitbetaald dan nu wordt gehanteerd. Ook andere werkers die in SRD ontvangen, zien dat de koopkracht enorm is verminderd. Nagenoeg alle goederen in de winkels zijn tegen een koers van rond de SRD 15 voor de US$. Dit, terwijl het pakket van maatregelen nog niet is uitgevoerd, maar de verhogingen worden doorgevoerd zonder enig overleg.

Komend week worden de nieuwe leden van de Sociaal Economische Raad (SER) benoemd. Het pakket aan maatregelen zal aan de SER worden voorgehouden. Onlangs heeft president Chan Santokhi in het parlement gezegd, dat er nog enkele maatregelen vooruitlopend op het pakket zullen worden doorgevoerd, want de salarissen in september moeten ook worden betaald. Er is hiervoor niet genoeg geld in de staatskas. 

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A/H
zondag 6 september 2020 11:27

Ik word moe van Chan dat er geen geld is om salarissen uit te betalen. Laat Boefdraad opsporen, als je hem hebt, heb je ook geld. Er is de afgelopen tien jaar voor miljarden US$ gestolen. Iedereen van de vorige regering heeft geld op zijn buitenlandse rekening staan. Je moet ze allemaal laten opsluiten, wegens corruptie en diefstal van de Staat en het geld terug halen. Dat is wat het volk wil. Er is 2 miljard US$ door staatsolie aan de regering betaald als inkomsten, maar niemand kan dat verantwoorden. Uiteindelijk is Bouterse hiervoor verantwoordelijk. Sluit hem op en geef… Lees verder »

Bad boy
zondag 6 september 2020 12:03

Laat Berenstein opdonderen, alsof de mensen door de vorige regering het beter hadden , heeft hij een andere uitweg om de regering te helpen het land uit de financiële crisis te halen, wat de vorige regering heeft achtergelaten. Tijdens de NDP regering kon hij zijn bek niet wijd open trekken, dus niet lullen.

Chelly
zondag 6 september 2020 12:08

Niet alleen Bouterse is verantwoordelijk, ook ex VP . Als een andere minister steelt word hij op de lijst van opsporing gezet. Waarom hun baas niet? Wie kan me dat vertellen. De baas is toch verantwoordelijk in het land president en vieze president. Wie weet hoe het werkt? Of zijn ze als burgers onschendbaar omdat ze ooit presidenten zijn geweest? Zijn er afspraken gemaakt? Duidelijkheid van deze regering verwacht het volk. Want hoefdraad zoeken jullie wel? Maar anderen niet

Mikel
zondag 6 september 2020 14:09

Meneer Berenstein, waarom heb jij je bek niet open gedaan toen Bouterse iedereen en alles aan het beroven was.

Durfde u toen niet!

Dus hou je bek maar 🔒.

Vijay
zondag 6 september 2020 17:04

Dit zelfde hadden we ook tijdens de vorige regering. Mensen zijn zelfs in staking gegaan, strijd geleverd om hun salaris. Terwijl er stakingen waren in Suriname vertoefde Hoefdraad lekker in het buitenland. En Berenstein was spoorloos, niks te horen van hooghart en Berenstein. En nu zijn ze opeens wakker.

Lunes Armand
maandag 7 september 2020 02:25

Wanneer jij je zelfe voor 10jaren bewust hebt gemuilkorft, en iemand plotseling die korf verwijderd, dan kan dit het gevolg zijn ja. Dat jij mensen het gevoel wil geven, dat je niet sliep. Je sliep inderdaad niet, maar de vrees die jij had is voorbij. Zo vrij als een vogel in de lucht. Deze regering heeft ons tenminste niet in de afgrond laten vallen, want met de vorige regering was dat zeker het geval geweest voor nu. Waar was berenstein toen het volk betaalde toen de koers van 2.8 naar 20 ging? Dat het nu van 9.50 naar 14 gaat… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 7 september 2020 02:37

Het vuur moet gedoofd worden opdat je kan opruimen om te beginnen met de herstart. Zoveel tijd heeft deze regering niet. God dank dat er velen in het team zitten die dit wel begrijpen en hopen dat ze de rest kunnen mee trekken. De tol voor het zwijgen de afgelopen 10 jaren zal betaalt moeten worden! Door wie… door zij die hebben gezwegen. Laten wij ons pos opstellen en mede helpen die puinhoop op te ruimen opdat wij sneller aan de wederopbouw kunnen beginnen. You never miss your water until your barrels runs dry! onze “barrels” zijn bijna droog, Laten… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen