Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie naar Frans-Guyana voor bilaterale gesprekken

Geplaatst

op

De Surinaamse Delegatie

Eerder vandaag is een Surinaamse regeringsdelegatie naar Frans-Guyana afgereisd voor werkbezoek. Dit bezoek houdt in dat er bilaterale gesprekken gevoerd zullen worden tussen beide landen. Aan het hoofd van de delegatie staat de minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin.

Tijdens dit bezoek zullen zaken die beide landen raken besproken worden. Uiteindelijk moet er overeenstemming bereikt worden hoe er gezamenlijk gewerkt kan worden aan vraagstukken. Zaken op het gebied van gezondheids- en veiligheid staan centraal tijdens de gesprekken.

De delegatie bestaat verder uit: de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, de ministers van Regionale Ontwikkeling e Sportzaken, Garcia Emanuels, de minister van Volksgezondheid Amar Ramdhin en de minister van Defensie Krishna Mathoera.– Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bally
zaterdag 5 september 2020 22:18

Bouterse gaat jullie straffen als jullie met een koning komen. Geef verantwoording aan Bouterse. Hij is nog steeds de baas

Bryan
zaterdag 5 september 2020 23:04

Bouta is Ka-olo baas.
Vuile drugshond

Rama
zondag 6 september 2020 00:07

Bouterse de baas ha ha, weer zo een kreet van een simpeltje.
Bouterse is een drugs meneer die ook in Nederland nog 11 jaar moet zitten en in ons eigen land nog 20 jaar.
Bouterse kan niemand straffen, hij verdient zelf straf.
Crimineel dat is Bouterse, heeft doden op zijn naam.
Gebruik je verstand toch Bally, Bouterse is een dief, een moordenaar, een drugs dealer en een oude man die straks dood gaat met een vreselijk slecht geweten.
Waar heb je gezeten toen de hersens uitgedeeld werden ?

Billy
zondag 6 september 2020 00:29

Hij zegt toch dat hij de stad gaat sluiten. En wat zegt shantoki. Niets. Wie is dan de baas.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen