woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering zal samenwerking met andere landen opvoeren

lees ook ...

Leidinggevenden Nationaal Leger moeten meer opkomen voor per...

Leidinggevenden binnen het Nationaal Leger (NL) moeten dienstig zijn naar het personeel toe. “Ik geef u de opdracht om eerst naar uw personeel om te kijken in plaats van dat u trappen afloopt om uw ei...

De Surinaamse regering wil steeds meer gaan samenwerken met andere landen. Dit wil zij doen met het oog op wederzijdse voordelen. “De bedoeling is om meer diplomatieke missies te hebben, maar alleen in landen waar wij er genoeg voordeel aan kunnen hebben. Zowel financieel als politiek”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Volgens de minister zal er een toename van het aantal ambassades te merken zijn.
“Wij gaan wel een goede afweging maken tussen wat het kost en wat het ons oplevert”, aldus de BIBIS-minister. De bewindsman zegt dat er ook gekozen kan worden voor de optie van niet residerende ambassadeurs, die van Suriname uit zullen opereren. “Als de relatie volwassen is, dan gaan we kijken naar een fysieke aanwezigheid.”

De bewindsman is op 23 mei tijdens een reguliere persconferentie van zijn ministerie ingegaan op actuele vraagstukken. Bij deze conferentie is ook het belang van het openen van een ambassadepost in Marokko uiteengezet. De minister heeft in dit kader een carnet in ontvangst genomen in verband met de oprichting van een diplomatieke missie in het Koninkrijk Marokko.

Een buitenlandse dienst is een onmisbare dienst voor elke regering, benadrukt minister Ramdin. Politiek heeft het grote voordelen, omdat wij niet alleen in de wereld staan. Als wij niet met ze praten, gaan zij niet met ons praten en ook niet op bezoek bij ons komen.

In deze wereld moeten landen contact met elkaar hebben en een buitenlandse dienst faciliteert hierin. Verder zegt hij dat de regering investeert in ambassades en consulaire diensten, die minimaal viermaal het geïnvesteerde bedrag opleveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering zal samenwerking met andere landen opvoeren