zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering wil sociaal akkoord met vakbonden over Herstelplan

lees ook ...

BGVS reageert op bekendmaking schaarste aan anesthesie medic...

De Vereniging van Anesthesiologen Suriname heeft bekend gemaakt dat essentiële anesthesie medicatie, niet in voorraad is. Het BGVS deelt in verband met het bericht van boven genoemde vereniging, het v...

President Chandrikapersad Santokhi zal morgen aan tafel gaan met de vakbonden om te komen tot een sociaal akkoord voor het Herstelplan. Vanaf haar aantreden is de regering in gesprek met de vakbonden om hun inzichten mee te nemen in dit plan. Hun inzichten zullen zoveel mogelijk meegenomen worden met betrekking tot het pakket van maatregelen, welke moet gaan leiden tot een sociaal akkoord, zodat ook de vakbonden zich zoveel mogelijk kunnen terugvinden in het herstelprogramma.

Volgens de president is er een situatie waarbij de vakbonden en de regering niet op één lijn zitten. De vakbonden hebben onderling onenigheid en dat leidt ertoe, dat het lastig is om de vakbonden als gezamenlijke gesprekspartner van de regering te ontvangen. Daarnaast hebben de verschillende vakbonden, meerdere en zeer verschillende inzichten gepresenteerd, die hemelsbreed van elkaar verschillen.

“We gaan nu werken naar het integreren van de voorstellen. We werken eraan om het aantal voorstellen te beperken, zodat we op basis van deze voorstellen kunnen werken aan een sociaal akkoord, voor bijvoorbeeld een periode van een jaar”, gaf de president vandaag aan in De Nationale Assemblee (DNA).

Volgens het staatshoofd kan zo het bestuurlijke en de financieel-economische situatie, in harmonie met de vakbonden, hersteld worden. De regering is in dat opzicht zeer democratisch, en beschouwt de vakbonden dan ook als gelijkwaardige gesprekspartner. De president gaf verder aan dat er ook gesproken zal worden met het bedrijfsleven. Ook het bedrijfsleven heeft het door de financieel-economische crisis en door de Covid-19-pandemie ontstane crisis, enorm moeilijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering wil sociaal akkoord met vakbonden over Herstelplan