woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering wil overeenstemming met India over schuldherschikking

lees ook ...

Somohardjo vreest omkoping van assembleeleden na de verkiezi...

Paul Somohardjo verwacht dat parlementariërs na de komende verkiezingen omgekocht kunnen worden, omdat er veel zwart geld in omloop is. Hij pleit daarom voor verdere aanscherping van de Terugroepwet. ...

Het is voor de regering van Suriname prioriteit om overeenstemming te bereiken met India over de schuldherschikking. Dit is een van de prioriteiten tijdens de missie naar het Aziatische land. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een persconferentie op 4 januari aangegeven, dat de onderhandelingen met de schuldeisers India en China nog gaande zijn.

“Wij hopen dat op basis van het werk dat verzet is in de afgelopen weken, dat wij met goed resultaat terugkomen uit India en dat de schuldherschikking gerealiseerd zal zijn. Met China zijn wij goed op weg,” aldus de bewindsman, die aangeeft dat de onderhandelingen met dit land op diplomatiek niveau gevoerd zullen worden.

BIBIS is nauw betrokken bij het traject van schuldherschikkingen, zegt Ramdin. De herschikkingen met de Paris Club – kleine bilaterale schuldeisers – zijn afgerond. “Met Nederland en Frankrijk is reeds ondertekend. Met Italië en Israël is de herschikking zo goed als afgerond.”

Met een ander groot deel – de commerciële crediteuren – zijn de onderhandelingen nog gaande, in samenwerking met het ministerie van Financiën en Planning. “Die onderhandelingen naderen het punt van afronding. Het laatste deel is dat van India en China.” De regeringsdelegatie die donderdag naar India vertrekt, zal zich tijdens deze dienstreis inzetten om de schuldherschikking te realiseren met dit land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering wil overeenstemming met India over schuldherschikking