maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering wil opnieuw onderhandelen met IMF

lees ook ...

President Santokhi in gesprek met Arise News

Tijdens zijn verblijf op de Bahama's voor de jaarlijkse Afreximabank-vergadering sprak president Chandrikapersad Santokhi met Arise News, een wereldwijd nieuwskanaal gevestigd in Londen. Arise News he...

President Chandrikapersad Santokhi heeft vergaderd met het clusterteam van ministers en het team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Suriname, over de tijdslijn, de targets en reviews. Naar aanleiding van de nieuwe economische realiteit in de wereld en de effecten hiervan op de Surinaamse economie, wenst de regering het overeengekomen programma op cruciale punten te heronderhandelen met het IMF.

De hoge import-inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die nog niet speelden ten tijde van het ontwerp en de ondertekening van de overeenkomst met het IMF, zijn onder meer invloedrijke factoren. Met het IMF zijn er op technisch niveau reeds gesprekken gaande.

President Santokhi, clusterministers en het IMF-team Suriname. Foto Facebook Kabinet van de President

Er zullen zeer binnenkort op regeringsniveau ook gesprekken worden gevoerd, om gezamenlijk te komen tot een gebalanceerd en geactualiseerd programma, dat daarna ter goedkeuring aan de Executive Board zal worden overhandigd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering wil opnieuw onderhandelen met IMF