zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering wil opnieuw onderhandelen met IMF

lees ook ...

Afdeling Bijenteelt LVV verzorgd in Coronie training voor im...

In het district Coronie is er op vrijdag 24 maart jongstleden voor zevenendertig imkers uit Coronie en Nickerie, een training over Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) verzorgd. De training ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft vergaderd met het clusterteam van ministers en het team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Suriname, over de tijdslijn, de targets en reviews. Naar aanleiding van de nieuwe economische realiteit in de wereld en de effecten hiervan op de Surinaamse economie, wenst de regering het overeengekomen programma op cruciale punten te heronderhandelen met het IMF.

De hoge import-inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die nog niet speelden ten tijde van het ontwerp en de ondertekening van de overeenkomst met het IMF, zijn onder meer invloedrijke factoren. Met het IMF zijn er op technisch niveau reeds gesprekken gaande.

President Santokhi, clusterministers en het IMF-team Suriname. Foto Facebook Kabinet van de President

Er zullen zeer binnenkort op regeringsniveau ook gesprekken worden gevoerd, om gezamenlijk te komen tot een gebalanceerd en geactualiseerd programma, dat daarna ter goedkeuring aan de Executive Board zal worden overhandigd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering wil opnieuw onderhandelen met IMF