dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse regering werkt aan visumversoepeling

lees ook ...

Examenmarkt Openbare Nijverheidschool toont talenten van lee...

Op verschillende scholen hebben de leerlingen van leerjaar 10 in de afgelopen weken een examenmarkt georganiseerd om hun kunsten en gaven aan te tonen aan leerkrachten, ouders en belanghebbenden. Bij ...

De regering werkt aan visumversoepeling. Deze kwestie is de afgelopen periode besproken binnen de regeringsraad. De visumversoepeling zal niet alleen gelden voor landen waarmee Suriname een visa-afschaffing overeenkomst heeft, maar alle landen met een systeem waarbij men een entry fee betaalt wanneer men binnenkomt, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Volgens Ramdin zal de versoepeling inhouden dat– naast de reguliere checks die worden gedaan door de vliegmaatschappijen – men bijna geen visum hoeft aan te vragen. Dit betekent dat reizigers alleen met een geldig paspoort en andere noodzakelijke documenten richting Suriname zal kunnen afreizen. De bewindsman legt uit dat deze aanpak het reisverkeer naar Suriname vergemakkelijkt, tevens is het een stukje promotie van het land en wordt het toerisme bevorderd.

De bewindsman merkt op dat het met al de visumverplichtingen nog steeds vrij moeilijk is voor buitenlanders om richting Suriname te reizen. Daarom worden er voorbereidingen getroffen om dit te vergemakkelijken. Hij zegt dat de regering reizen naar Suriname zo goed en zo makkelijk mogelijk wil maken.

Om het land te promoten maakt Suriname zich momenteel ook op voor deelname aan de Floriade 2022, een Wereldtuinbouwtentoonstelling, die op 14 april van start gaat in Almere, Nederland en duurt tot oktober. Van Surinaamse zijde zullen de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), Binnenlandse Zaken (BIZA), Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) participeren.

“Suriname wil participeren aan deze grote tentoonstellingen omdat dit een stukje promotie is voor het land, maar ook voor het Surinaams product en dat kan zeker tot investeringen leiden,” aldus Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering werkt aan visumversoepeling