Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regering werkt aan COVID-19-protocol voor veilige verkiezingen

Geplaatst

op

Informatiebijeenkomst Politieke Partijen. Foto Nii

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname werkt aan een coronaprotocol, zodat de verkiezingen van 25 mei op een verantwoorde wijze kunnen plaatsvinden. Zodra dit protocol af is, zullen politieke partijen hierover geïnformeerd worden, zegt Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid.

Het nationaal managementteam COVID-19 zal de komende periode gesprekken voeren met diverse politieke partijen om specifieke vraagstukken te bespreken, zegt ze. President Bouterse heeft als regeringsleider politieke organisaties gisteren geïnformeerd over de COVID-19-toestand in het land en de voorbereidingen van de aankomende verkiezingen.

Er is onder andere gesproken over de stand van zaken naar de stembusgang toe. De directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) directeur Putridewi Amatsoemarto heeft specifieke aangelegenheden besproken met de vertegenwoordigers van de politieke partijen, waaronder de start van colportage werkzaamheden, hoe dat precies aan toegaat en de leeftijden van de colporteurs.

Vanuit de politieke partijen zijn diverse vragen gesteld. Zo bleek dat bij sommige personen het vermoeden bestond, dat de stembiljetten al in de omloop waren. “De stembiljetten kunnen niet in de omloop zijn als wij op dit moment nog niet weten hoe de lijsten er allemaal uit zien. De loting is ook nog niet geweest”, zei Daniëlle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Bouterse is tijdens de informatiesessie met de partijen ondersteund door Biza-minister Maikel Noersalim, Biza-directeur Amatsoemarto, DNV-directeur Veira, directeur Volksgezondheid Jessurun en de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau Eugene Merkus.

Over 26 dagen gaat Suriname naar de stembus.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Ullrich
dinsdag 28 april 2020 21:40

Ik hoop echt dat de mens3n hun gezond verstand gebruiken als ze gaan stemmen want als je leven zo goed gaat stem je voor doorgaan gaat het niet goed stem je voor veranderingAdvertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen