maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering voorstander van integrale aanpak toerismesector

lees ook ...

Dc Nerkust: The late Sham Binda is replaced by Grachelle Slu...

The media had previously projected that Grachelle Sluisdom would succeed Sham Binda in the National Assembly (DNA), not Professor Ryan Nannan. This was confirmed to the media by Mike Nerkust, who is s...

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft tijdens de behandeling van de ontwerpwetten Toerisme Raamwet en Wet Suriname Toerisme Autoriteit in De Nationale Assemblee (DNA), op donderdag 13 april aangegeven dat de regering een integrale aanpak voor de toerismesector in Suriname voorstaat. De minister benadrukte dat de voorgestelde wetten enkele nationale vraagstukken en randvoorwaarden vereisen, zoals veiligheid, afvalverwerking, milieu, gezondheidszorg, infrastructuur, grondenrechten en de rol van parastatale bedrijven.

Jubithana pleitte voor de oprichting van een interdepartementale toerisme coördinatiecommissie om de algemene randvoorwaarden integraal aan te pakken, waarbij de private sector ook betrokken wordt. De minister stond ook stil bij de discussies over de definities van toerisme en toerist in de ontwerpwetten en stelde voor om beide te herschrijven.

De regering gaat mee met het voorstel om de definitie van toerisme te wijzigen naar “de tijdelijke verplaatsing (korter dan een jaar) van personen buiten hun normale werk- en of woonplaats met een ander doel dan al daar te wonen of te werken.” Minister Jubithana benadrukte dat ook de begrippen bezoeker, toerist en excursionist verduidelijking behoeven.

Hij legde uit dat een bezoeker iedereen is die zijn vaste woon- en of verblijfplaats verlaat voor elk ander doel dan aldaar te wonen of te werken, en dat een bezoeker die langer dan 24 uur en korter dan een jaar ergens vertoeft, een toerist is. Een bezoeker die korter dan 24 uur ergens vertoeft, ongeacht het doel, wordt aangeduid als een excursionist.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering voorstander van integrale aanpak toerismesector