dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
4.5
(8)

Surinaamse regering voert gesprekken over visumvrij reizen

lees ook ...

Linscheer: Reactions of panic upon the discovery of “B...

There is no connection between the capture of Jol "Bordo" Martinus and the removal of ABOP or the harassment of those near Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. It is also untrue that the VP is being ...

President Chan Santokhi wil er werk van maken dat Surinamers zonder visum Nederland en andere Schengengebieden visumvrij kunnen binnengaan. Samen met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft hij vandaag een werkbespreking gehouden met de vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), ambassadeur Fernando Ponz Cantó.

Minister Ramdin zegt dat de volledige visum liberalisatie naar de Schengenstaten zal worden besproken in het vervolgtraject. De minister ziet in de EU een belangrijke bondgenoot, omdat er vele projecten via EU in uitvoering zijn. Ramdin is er blij om dat president Santokhi zelf heeft kunnen vernemen wat de visie is van de EU-vertegenwoordiger. “Wij gaan die gebruiken in dat vervolgtraject.”

In het geval van de EU zal er gesproken worden over volledige visum liberalisatie naar de Schengenstaten. “Dat is belangrijk voor onze bevolking, zeker wanneer het gaat om het binnentreden van Nederland. Dat je dan geen visum hebt.” Er moeten dan wel een aantal wetten worden aangepast in Suriname. Hij noemt als voorbeeld de wet inzake biometrische paspoorten. “Wij hopen voor het einde van het jaar de wet aan het parlement te doen toekomen.”

De BIBIS-minister zegt verder dat er nog andere specifieke zaken zijn die moeten gebeuren om ervoor te zorgen dat Surinamers gemakkelijk de wereld in kunnen en burgers uit andere werelddelen gemakkelijk naar Suriname toekunnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering voert gesprekken over visumvrij reizen