donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering versterkt koopkracht AOV’ers en verhoogt subsidietarieven

lees ook ...

Aanvang distributie Moni Karta SBP-koopkrachtversterking

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is gisteren begonnen met haar distributie programma op de diverse locaties ten behoeve van de koopkrachtversterking. Geregistreerde personen die v...

Op woensdag 26 juli 2023 heeft de regering-Santokhi tijdens haar regeringsvergadering diverse belangrijke besluiten goedgekeurd. Met ingang van 1 augustus 2023 zal er een koopkrachtversterking van SRD 1800 worden verstrekt aan alle seniorenburgers die de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) genieten en deze versterking nog niet hebben ontvangen.

Dit besluit volgde nadat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Uraiqit Ramsaran, verschillende voorstellen had laten presenteren door deskundigen die belast zijn met het project voor koopkrachtversterking. Minister Ramsaran benadrukte dat de regering aandacht heeft voor de behoeften van het volk en naar hun stem luistert.

In reactie op signalen uit de samenleving dat een deel van de seniorenburgers de koopkrachtversterking van SRD 1800 nog niet had ontvangen, werden oplossingen gezocht om deze mensen tegemoet te komen. Hierdoor is besloten om alle AOV’ers die eerder de koopkrachtversterking hadden gemist alsnog te voorzien van dit bedrag.

Daarnaast heeft de regering ook aandacht besteed aan de financiële situatie van verschillende instellingen, met name diegenen die te maken hadden met ontoereikende subsidie tarieven. Na overleg werden de volgende oplossingen voorgesteld en door de regering goedgekeurd: het subsidietarief voor kind- en seniorengerelateerde instellingen zal worden verhoogd van SRD 27 naar SRD 70 per cliënt/bewoner per dag, en het subsidietarief voor exploitatiegerelateerde instellingen zal worden verhoogd van SRD 37 naar SRD 85 per personeelslid per dag.

Het ministerie van Sozavo blijft zich inzetten voor verbetering en het treffen van verlichtende maatregelen voor de bevolking, waarbij de regering zich vastberaden toont om de kwetsbare groepen binnen de samenleving niet in de steek te laten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering versterkt koopkracht AOV'ers en verhoogt subsidietarieven