maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4.7
(3)

Brunswijk: “Surinaamse regering veroordeelt aanslag kantongebouw”

lees ook ...

Korpschef biedt excuses aan journalist voor onheuse behandel...

Korpschef Bryan Isaacs heeft vandaag een gesprek gehad met Jerrel Harderwijk, een journalist bij DTV, over de onheuse behandeling die hij ontving van onderinspecteur Siegfried Tuur tijdens de recente ...

De mislukte aanslag op het kantongebouw, vrijdagavond, wordt door de regering veroordeeld. Door de regering wordt dit gezien als een aanslag op de rechtstaat, het staatsbestel en de democratie. Duidelijke taal van waarnemend president Ronnie Brunswijk tijdens een spoedpersconferentie zaterdag naar aanleiding van het gebeuren waarbij er schoten zijn gelost op het kantongebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat en vervolgens projectielen naar het pand zijn gegooid.

“We veroordelen dit,” stelt Brunswijk. Ook de ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Krishnakoemarie Mathoera van Defensie veroordeelden deze daad. Volgens de waarnemend president zullen de justitiële autoriteiten deze zaak tot de bodem onderzoeken en alle informatie hieromtrent delen met de samenleving. “Wij als samenleving zullen dit niet tolereren en geen enkele samenleving is gebaat bij agressie. Als regering zullen wij te allen tijde de rust, veiligheid en orde blijven handhaven.”

Amoksi sprak van een laffe daad, welke hij in de meest krachtige bewoordingen veroordeelt. De bewindsman noemt het een aanslag tegen de rechtstaat Suriname en tegen de Rechterlijke Macht. “Dit zal niet met een sisser aflopen,” waarschuwt hij.

De justitieminister spreekt verder van een daad van intimidatie om het land te destabiliseren, maar zegt dat de autoriteiten zich niet zullen laten intimideren. Er is een gespecialiseerd team ingesteld dat zal worden geleid door een officier aangewezen door de procureur-generaal.

“Er zal alles aan gedaan worden opdat de daders van deze laffe daad worden aangehouden en voor het gerecht worden gebracht.” Nationaal als internationaal zal er gepoogd worden deze zaak tot de bodem te onderzoeken.

Volgens minister Mathoera is er een aanslag gepleegd op “onze vrede, veiligheid en de manier waarop we met elkaar leven in Suriname.” Ze zegt dat de Surinaamse samenleving er geen profijt van heeft. “Ik keur het krachtig af, het is tegen de wijze waarop wij in Suriname leven,” aldus Mathoera.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrunswijk: "Surinaamse regering veroordeelt aanslag kantongebouw"