zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering vermindert elektriciteitssubsidie met SRD 1.9 miljard

lees ook ...

Minister Sewdien bespreekt uitdagingen voedselzekerheid en d...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs de belangrijkste uitdagingen en plannen van de regering uiteengezet, voortvloeiend uit de regeringsraadvergadering op ...

De regering heeft besloten om de objectsubsidie op elektriciteit te verminderen met SRD 1.9 miljard. Dit besluit is genomen tijdens de regeringsvergadering op 6 maart. Tegelijkertijd zullen er 13 maatregelen worden genomen om de zwakkere huishoudens te beschermen.

De geleidelijke afbouw van de objectsubsidie op elektriciteit wordt door de regering als essentieel beschouwd voor de versterking van de financiële positie van de Energiebedrijven Suriname (EBS) en voor het wegwerken van tekorten op de nationale begroting. Voordat het besluit werd genomen, vonden er overlegmomenten plaats tussen de regering en diverse stakeholders, waaronder het bedrijfsleven, de vakbeweging, de EBS-tarievencommissie en leden van De Nationale Assemblee.

Morgen zal de regering tijdens een persconferentie gedetailleerd ingaan op het genomen besluit. Zij benadrukt de gevoeligheid van deze kwestie en haar toewijding om het proces zo transparant en begrijpelijk mogelijk te maken voor de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering vermindert elektriciteitssubsidie met SRD 1.9 miljard