dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(2)

Surinaamse regering treft veiligheidsmaatregelen voor orde en rust

lees ook ...

Oproep aan president Santokhi: salarisachterstanden BLTO-led...

De Bond van Leraren in het Technisch Onderwijs (BLTO) dringt er bij president Chan Santokhi op aan onmiddellijk actie te ondernemen. Vrijdag stuurde de bond een brief naar de president waarin ze de si...

Om de orde en rust in Suriname te garanderen zijn er maatregelen getroffen door de overheid. President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag overleg gehad met vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers van defensie, Krishna Mathoera, en van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, Volksgezondheid, Amar Ramadin, en deskundigen van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger.

Het overleg heeft erin geresulteerd dat de markten vanaf 19 februari 2023 weer opengesteld kunnen worden. In de verre districten gelden er geen beperkingen maar ten aanzien van Paramaribo en Wanica wordt geadviseerd om voorzichtigheid te betrachten en de markten en de winkels waar er dreigingen zijn gesloten te houden.

De regering zal geen enkel middel onbeproefd laten om te zorgen voor de veiligheid in de samenleving. Er zijn honderden uren aan beeldmateriaal verzameld van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan plunderingen, brandstichtingen. Op dit moment zijn er reeds 119 verdachten aangehouden. Het gaat om zeer ernstige strafbare feiten waarop jarenlange gevangenisstraffen staan.

Er zijn mensen die oproepen tot gewelddadige acties. Aangezien dit schade toebrengt aan onze natie wordt gevraagd zich niet te laten meeslepen. Ouders worden aangeraden hun kinderen niet op straat te sturen om deel te nemen aan dergelijke gewelddadige uitingen.

Voor vreedzame uitingen zal men alle ruimte krijgen om dat te doen, in alle voorzichtigheid. De eenheden van de politie en het Nationaal leger zullen samen 1x 24 uur werken aan de orde en rust. Alle eenheden zijn op straat om te zorgen dat de rust bewaard blijft en bij eventuele calamiteiten zal ook serieus wordt opgetreden door de veiligheidsdiensten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering treft veiligheidsmaatregelen voor orde en rust