woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering streeft naar schuldherschikking met China

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Tijdens de regeringspersconferentie van 3 oktober 2023 werd aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) gevraagd over de voortgang van de schuldherschikking met China. Hij benadrukte dat de omvang van de schuld een belangrijke factor is die de onderhandelingen vertraagt.

Minister Ramdin deelde mee dat er meerdere overlegmomenten zijn geweest met de schuldeisers en dat er diverse crediteuren betrokken zijn. Hij verduidelijkte dat deze schuldherschikking niet valt onder het “common framework”, waardoor Suriname niet in aanmerking komt voor herschikking via de Paris Club.

De minister wees erop dat China als een grote speler verschillende stappen van beoordeling, analyse en goedkeuring moet doorlopen. Hij benadrukte dat hoewel Suriname snel kan schakelen tussen directeur en minister, er bij China meerdere lagen zijn die betrokken zijn bij de besluitvorming. Minister Ramdin benadrukte het belang van respect voor de onderhandelingstradities van verschillende landen.

Ondanks deze uitdagingen gaf minister Ramdin aan hoopvol te zijn vanwege de vooruitgang die geboekt is in essentiële elementen tijdens recente gesprekken. Hij benadrukte dat een mogelijke overeenkomst een positief effect zal hebben op de begroting van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering streeft naar schuldherschikking met China