vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering streeft naar klimaatbestendige economie

lees ook ...

Krin Tifi project

Vrijdag jongstleden is er een Krin Tifi programma uitgevoerd in de Tandartsen poli van Henderson in Paramaribo-Noord, waarbij 55 burgers voor SRD.200,- een tandheelkundige behandeling konden ondergaan...

Minister Marciano Dasai sprak onlangs tijdens een klimaatworkshop in het Jacana Wellness Resort over de cruciale periode waarin de wereld zich bevindt voor klimaatactie. Hij benadrukte de uitdaging om een balans te vinden tussen sociaaleconomische ontwikkeling en duurzaam beheer van de natuurlijke omgeving.

Volgens de minister is het van belang dat Suriname, als onderdeel van deze wereld, transformeert van een traditionele economie naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie. De workshop, georganiseerd door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de VN, bracht diverse belanghebbenden samen om ideeën uit te wisselen over het versterken van processen voor klimaatfinanciering. Het doel is om de implementatie, monitoring en rapportage van klimaatacties in Suriname te bevorderen.

Volgens minister Dasai vereist de wereldwijde klimaatverandering, inclusief die in Suriname, een transitie naar een koolstofarme, klimaatbestendige economie. Hij benadrukte de internationale verplichtingen van Suriname en de noodzaak voor vernieuwde technologieën, capaciteit en startkapitaal in deze transitie.

Suriname, met 93 procent bosbedekking en enorme zoetwaterreservoirs, heeft de verantwoordelijkheid om een duurzaam milieubeleid te voeren. Door een relatief kleine bevolking en de kwetsbaarheid voor klimaatverandering, voelt het land de druk om de samenleving klimaatbestendig te maken.

Minister Dasai benadrukte het engagement van het ministerie van ROM voor duurzaam milieubeheer, inclusief vitale ecosystemen, en legde de nadruk op institutionele versterking, partnerschappen, milieubewustwording en wet- en regelgeving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering streeft naar klimaatbestendige economie