donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering scherpt wetgeving aan voor luchtvaartveiligheid

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

President Chandrikapersad Santokhi kondigde tijdens de jaarrede op 29 september 2023 aan dat de Surinaamse regering in 2024 het project voor binnenlandse vliegdiensten zal voortzetten. Dit omvat regelmatige vluchten vanaf Zorg en Hoop naar verschillende binnenlandse dorpen, en vice versa, tegen een gesubsidieerd tarief. Enkele van de bestemmingen zijn Godoholo, Cottica, Kajan/Djumu, Drie Tabiki, Kwamalasamutu, Pusugrunu en Paloemeu/Tepu.

Bovendien heeft de regering plannen om de wet- en regelgeving verder aan te passen om te voldoen aan internationale veiligheids- en beveiligingsnormen in de luchtvaart. De regering legt dit jaar een sterke nadruk op de uitvoering van het watertransportbeleid, waarbij een van de belangrijkste doelstellingen is om de vaargeul van de Surinamerivier uit te diepen.

President Santokhi benadrukte dat deze maatregel essentieel is om de toegang tot de havens te waarborgen en Surinaamse bedrijven een concurrentievoordeel te bieden. Naast riviertransport ligt de focus ook op binnenlands watertransport, wat noodzakelijk is voor efficiënt personen- en goederenvervoer.

Momenteel worden er in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini bootroutes onderhouden die verschillende dorpen met elkaar verbinden. Ook de herstructurering van het landtransport, met name het openbaar vervoer, staat op de agenda voor de komende periode.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering scherpt wetgeving aan voor luchtvaartveiligheid