dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse regering richt zich op milieuvriendelijke goudwinning

lees ook ...

Minister Nurmohamed inspecteert voortgang BSW-projecten tijd...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft een werkbezoek gebracht aan verschillende projecten van het directoraat Bouw- en Stedenbouwkundige Werken (BSW). Deze projecten omvatten voornam...

In de regeringsvergadering van 24 januari 2024 lag de focus op de goudsector, met speciale aandacht voor milieubewustzijn en duurzaamheid. De regering heeft concrete stappen besproken om de milieueffecten van goudwinning te verminderen, waaronder het in kaart brengen en aanpakken van vervuilde gebieden met geavanceerde technologieën en inspectiediensten.

Er wordt overwogen om te investeren in milieuvriendelijke technologieën om goudwinning efficiënter en duurzamer te maken. Een belangrijke beslissing was het besluit om geen nieuwe goudconcessies uit te geven in ongerepte natuurgebieden, ter bevordering van natuurbehoud.

Tijdens de vergadering werd tevens bekendgemaakt dat de regering grondrechten heeft overgedragen aan zowel natuurlijke personen als rechtspersonen, als een betaalbare manier om grondeigendom te verkrijgen. Het proces van grondconversie, waarmee individuen percelen tot 2500 vierkante meter kunnen omzetten in eigendom, wordt maandelijks behandeld in regeringsvergaderingen.

De opbrengsten van deze conversies worden ingezet voor sociale projecten. De regering heeft toegezegd om maandelijks updates te geven over de voortgang van deze initiatieven. Daarnaast benadrukt zij dat ze blijft zoeken naar oplossingen die niet alleen rekening houden met huidige uitdagingen, maar ook de belangen van toekomstige generaties beschermen, ondanks internationale druk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering richt zich op milieuvriendelijke goudwinning