woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse regering op een lijn over oprichting New Surfin

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

De komende maanden zullen iedere week projecten worden uitgevoerd. De bedoeling is dat ook grote projecten worden uitgevoerd, maar daar is kapitaal voor nodig, zegt president Chan Santokhi. “Dat is wat wij internationaal zoeken, maar kapitaalkrachtige instituten, personen en organisaties die hun kapitaal hier willen investeren eisen ook garanties en zekerheid,” stelt het staatshoofd in een interview met de Communicatiedienst Suriname (CDS) en het Directoraat Volkscommunicatie.

Volgens de president is dit de aanleiding om NV New Surfin op te richten, “maar uit enthousiasme, gedrevenheid, haast en confidentialiteit worden er fouten gemaakt. Daarvoor zijn wij er als regering. Om fouten te corrigeren. We gaan het corrigeren en presenteren aan de samenleving en het parlement. Het instituut gaat wel door om kapitaal aan te trekken, want we hebben het nodig voor het volk. Het geld hebben wij niet nodig voor de regering, maar voor het volk om wat we beloofd hebben te realiseren.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat de regering zich niet uit het veld zal laten slaan door racistische sentimenten die worden aangekweekt in de samenleving. Het kan er bij hem niet in dat burgers worden aangezet tot haat en discriminatie. Hij benadrukt dat indien hij in zijn gelederen tekenen constateert die daarop duiden, hij onmiddellijk corrigerend zal optreden.

Hij vindt het niet kunnen, dat binnen de samenleving ernaar wordt gekeken dat alleen personen van Hindostaanse afkomst zitting nemen in NV New Surfin. Men moet volgens de vp ook niet de focus verliezen op het gegeven dat de nv alleen bemand wordt door VHP-ers.

“Men moet kijken naar wat het doel is. Dat doel is duidelijk om fresh capital naar binnen te brengen. Wie zou daarvan genieten? De gemeenschap! benadrukt vp Brunswijk.” Hij zegt verder dat zaken die gecorrigeerd moeten worden rechtgetrokken zullen worden. “Wij moeten verder met het goede werk ten voordele van deze samenleving.”

Het staatshoofd benadrukt dat hij rassenhaat afkeurt. Het is voor hem noodzakelijk dat alle groepen gezamenlijk blijven optrekken om de gemeenschappelijke doelen te realiseren en geen scheidslijnen te gaan creëren tussen elkaar. “Wij moeten koesteren wat wij hebben. Wij zijn allemaal Surinamers. Wij zijn leiders die geen rassenoorlog willen meemaken en ook niet willen achterlaten,” aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering op een lijn over oprichting New Surfin