zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgevoel in de samenleving

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee hebben minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn collega van Defensie, Krishna Mathoera, onthuld dat de regering plannen heeft om het veiligheidsgevoel in de samenleving te herstellen. Beide ministers benadrukten dat er massaal zichtbaar politie- en militair optreden zal zijn en dat er landelijk zal worden opgetreden tegen criminelen.

Minister Amoksi legde de nadruk op het feit dat veel criminelen zich na het plegen van ernstige misdrijven schuilhouden in afgelegen gebieden. “We gaan ze allemaal opsporen en aanhouden,” verklaarde hij vastberaden. De voorgestelde maatregelen zullen zowel preventief als repressief zijn, met onder andere meer roadblocks en een zichtbare politieaanwezigheid, waarbij het Korps Politie Suriname ook 200 rekruten zal inzetten uit de laatste lichting. Daarnaast zal de samenwerking met Defensie, buurtorganisaties en buurtbeveiligingsorganisaties worden geïntensiveerd.

Ondanks de aankondiging uitte geen enkele fractie in De Nationale Assemblee haar tevredenheid over het huidige veiligheidsbeleid van de regering. Verschillende parlementsleden wezen op de vele berovingen, waardoor mensen zich niet meer veilig voelen, zelfs niet in hun eigen huis, op hun erf of op straat. Ze riepen de regering op meer middelen vrij te maken, aangezien de plannen zonder voldoende financiering niet kunnen worden uitgevoerd.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk verzekerde dat er voldoende middelen zullen zijn om het veiligheidsgevoel te verbeteren. Minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, deelde tijdens de vergadering mee dat er meer dan SRD 3 miljard beschikbaar is op de begroting van Justitie en Politie en dat er al stappen worden ondernomen om het geld te gebruiken.

Hij benadrukte dat medewerkers van financiële afdelingen ministers moeten ondersteunen bij het correct opstellen van begrotingen, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor het beleid en niet per se financiële deskundigen zijn. De veiligheidsoperatie omvat ook intensievere inspanningen van de inlichtingendiensten, die worden versterkt. De plannen zijn uitgewerkt en zullen vanaf vandaag worden uitgevoerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgevoel in de samenleving