zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering maakt SRD 20 miljoen vrij voor aankoop medicijnen

lees ook ...

Ondanks de wet minimum uurloon verdienen Surinamers minder d...

Uit binnen gekomen klachten vanuit de gemeenschap is naar voren gekomen dat er in Suriname nog steeds werknemers zijn die ver beneden het minimum uurloon van srd20 verdienen. Klachten en bewijzen hebb...

Voor de regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi genieten de medicijnenvoorziening en het goed draaien van ziekeninstellingen prioriteit. Er is SRD 20 miljoen vrijgemaakt voor de aankoop van medicijnen, wat ertoe heeft geleid dat er weer een dekking van 75 procent is van de medicijnenklapper.

“We gaan nog door,” zegt het staatshoofd. Volgens de president moet er een hele reorganisatie komen binnen alle ketens en schakels van de ziekenzorg, zodat elkeen de ander kan betalen. Er is in verband hiermee een goede meeting geweest tussen de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, zegt hij.

De gesprekken zijn nog gaande. Zij moeten ervoor zorgen dat de ziekenhuizen optimaal gaan opereren. Daarnaast ziet de president ook graag een goede doorlichting, prijsvergelijking, transparantie in aankoop van materiaal, middelen en medicijnen en prudent beleid.

“Heel wat apparatuur bij specialistische afdelingen functioneert niet, waardoor patiënten niet behandeld kunnen worden. Die dingen moeten met prioriteit aangeschaft worden,” stelt de regeringsleider. Hij zegt verder dat de regering hierover op de hoogte gesteld moet worden. Daarom is die informatie ook gevraagd van alle afdelingen waar apparaten en of zaken niet goed functioneren. De ziekenzorg in Suriname en medische behandeling moeten gegarandeerd blijven, benadrukt de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering maakt SRD 20 miljoen vrij voor aankoop medicijnen