Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regering krijgt ondersteuning van Lazard

Geplaatst

op

Download

De Surinaamse regering zal gezaghebbend advies krijgen van Lazard. Deze organisatie is een financieel bureau dat in de komende periode assistentie zal verlenen aan Suriname om internationale leningen te herschikken.

Eerder vandaag heeft de Surinaamse president Chan Santhoki aangegeven dat deze maand US$ 26 miljoen moet worden afgelost voor de Oppenheimer lening van US$ 550 miljoen. De rente van deze lening drukt heel erg zwaar op het land zegt Santhoki.

Lazard heeft nu als hoogste prioriteit het herschikken van de leningen, waardoor er meer ruimte is voor andere zaken voor het land. Ook zal de Surinaamse regering op zoek gaan naar schuldsanering en investeringen.

Namens Suriname zal krijgt lazard mandaat onderhandelen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Isabelle
donderdag 8 oktober 2020 21:21

Mandaat.. ze zullen het land verkopen.

Benny
zaterdag 10 oktober 2020 13:44

Ja weer lekker negatief.
Jullie vergeten dat Shantoki juist het land wat Bouterse al verkocht had, maar dat hebben jullie weer niet begrepen, aan het terrug kopen is.
Door de leningen die er zijn en in de zak van Beest Bouterse en zijn criminele vriendjes zijn verdwenen af te lossen.
Laat maar, want er is hier toch bijna niemand die er iets van begrijpt.
Alleen maar kritiek maar geen kennis van zaken.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen