zaterdag 12 juni 2021
25 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering kondigt koopkrachtversterkende maatregelen aan

lees ook ...

Alvast 90.000 doses AstraZeneca voor Suriname

De regering van Suriname ondertekende op 07 juni 2021 in de persoon van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid voor ontvangst van een schenking van  90.000 doses vaccins  van de Staat der Nederlan...

Er komen koopkrachtversterkende maatregelen, zei president Chan Santokhi vandaag tijdens een persconferentie van de regering. Dit moet in de komende drie maanden gebeuren. Hij noemde onder meer goedkope babyvoeding voor kwetsbare groepen. Verder sprak hij over verbetering van de koopkracht voor ambtenaren (salarisverhoging en/of belastingverlaging) na overeenstemming met bonden.

De president sprak ook over steun aan arme huishoudens middels debit cards (moni karta); het Schooltassenproject; het Nood- en productiefonds voor Covid-19, ook voor ondernemers. In de afgelopen periode zijn er tal van maatregelen getroffen zoals de verhogingen van de Algemene Oudedagsvoorzieningen, de Algemene Kinderbijslag, sociale voorzieningen, belastingverminderingen en de COVID-19-steun.

Het staatshoofd benadrukte dat alle inkomsten van de gemeenschap zijn. Helaas gaan veel van de inkomsten nu naar het aflossen van schulden. Toch verwacht de regering om dit jaar SRD 6 miljard aan extra inkomsten binnen te halen. Daarvan gaat SRD 3,5 miljard terug naar de gemeenschap door de beleidsmaatregelen voor sociale opvang.

Als de subsidie op gasoline en diesel daarbij worden opgeteld, dan komt daar nog SRD 1,5 miljard bij. Om dit te kunnen realiseren is volgens hem belangrijk dat iedereen zijn betalingsverplichtingen nakomt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering kondigt koopkrachtversterkende maatregelen aan