Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regering heeft nog geen geld voor aflossing Oppenheimer lening

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

De regering heeft geen idee hoe zij aan de US$ 26 miljoen zal komen om deze maand nog de reguliere aflossing te doen voor de obligatielening van US$ 550 miljoen bij Oppenheimer. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zegt er nogal zenuwachtig van te worden, omdat de deadline nadert. Het land was in juli ook al niet in staat om de aflossing op een obligatielening van US$ 125 miljoen te doen. Het gevolg daarvan is geweest dat de kredietwaardigheid van Suriname omlaag werd gebracht naar ‘default’.

Nadat de rente werd betaald en schuldeisers akkoord gingen om opnieuw te praten over de terugbetaling ging de kredietwaardigheid weer omhoog naar ‘CCC’. Intussen is door Suriname het Franse adviesbureau Lazard aangetrokken om het land te ondersteunen bij de onderhandelingen met schuldeisers. Dit zei president Chan Santokhi. Volgens Achaibersing helpen lokale en internationale financieel deskundigen momenteel zoeken naar mogelijkheden om het geld voor de aflossing van de Oppenheimerlening op tijd bij elkaar hebben.

Met Oppenheimer wordt verder onderhandeld over schuldsanering, herstructurering en herschikking van vooral de twee grote obligatieleningen. Deze drukken enorm zwaar op overheidsuitgaven. Lazard heeft onder meer Argentinië en Ecuador succesvol geholpen bij onderhandelingen met schuldeisers. Het adviesbureau verleent ook assistentie bij de gesprekken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een steunpakket bij dit instituut los te krijgen.

Zodra overeenstemming is bereikt over een aantal basiszaken, zal Suriname zijn beoogde steunpakket indienen bij het IMF. De besprekingen tussen de technische teams van Suriname en het IMF zijn vorige week begonnen.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ratna
zaterdag 10 oktober 2020 21:18

Suriname is in een grote hel terecht gekomen door de vorige regering

Betsie
zaterdag 10 oktober 2020 21:25

Suriname is failliet

Ellen
zaterdag 10 oktober 2020 23:44

Iedereen begint te liegen.waar is al het geld. Begin te verhoren. Laat geld dat gestolen is terug gehaald worden. Bevriest de bankrekeningen van verdachte mensen met miljoenen hoe komen ze eraan. Nooit gedacht dat Suriname failliet zou gaan

Roepia
zondag 11 oktober 2020 07:06

Lees hier op het forum dat de oplichters de rovers van de vorige regering moeten worden opgepakt, dan zullen niet mensen als bouva, maar ook de familie brunswijck ,somohardjo en bee moeten worden opgepakt ,zij hebben ook in die njang patu vd naschoolse opvang gezeten.
Su heeft de pech dat ze altijd een regering van idioten krijgen.
Nu azen ze op de oliegelden die zullen loskomen.
Maar al in 2023/2024 heeft su een andere regering onder leiding van de ndp en een idioot van een brunswijck als pres.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen