zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten verstrekken

lees ook ...

Suriname ziet grote sprong in padieproductie: 30.000 hectare...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft een opmerkelijke toename in padie-inzaai aangekondigd. Volgens hem is er dit seizoen een recordhoeveelheid van 30.000 hectare padie...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblle (DNA) aangegeven, dat het verlichten van de noden van kwetsbare gezinnen binnen de samenleving een cruciale prioriteit is. Als onderdeel van het Sociaal Programma zal de overheid voedselpakketten en basisgoederen verstrekken aan 80.000 kwetsbare gezinnen in het land, als overbruggingsmaatregel terwijl er wordt gewerkt aan duurzame structurele oplossingen.

Voor deze overbruggingsmaatregel als onderdeel van het Sociaal Programma is er volgens het staatshoofd ruim SRD 92 miljoen uitgetrokken. “Het geven van voedselpakketten is een overbruggingsmaatregel. Het moet gezien worden in het kader van een urgente korte termijn aanpak. Het is de bedoeling, dat wij richting een duurzame structurele aanpak gaan, en dat is het geven van de koopkrachtversterking van SRD 1800, middels het Social Beneficiary Systeem.”

De president gaf verder aan dat er de afgelopen periode verschillende gesprekken zijn gevoerd in het kader van het vooroverleg om te komen tot een gestructureerde nationale dialoog. “Tijdens deze gesprekken zijn er diverse afspraken gemaakt om samen te werken aan gemeenschapsontwikkelingsprojecten.”

Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal er gecontinueerd worden, om projectvoorstellen in te voeren voor het verlichten van de noden van het volk. President Santokhi heeft aangegeven, dat voor de aansturing en monitoring van de maatregelen er bijzondere voorzieningen getroffen moeten worden. Het staatshoofd heeft de nationale volksvertegenwoordiging om begrip en empathie gevraagd om diverse maatregelen door te voeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering gaat landelijk 80.000 voedselpakketten verstrekken