Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regering dient aangepaste begroting in

Geplaatst

op

Ministerie Financien

De regering Santokhi/Brunswijk zal een aangepaste begroting indienen voor 2020. De ontwerpbegroting voor dit jaar is nog niet behandeld in De Nationale Assemblee. Volgens de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën en Planning, Asiskumar Gajadien, zal de begroting gewijzigd worden. Simultaan zal worden gewerkt aan de begroting van 2021, die uiterlijk 1 oktober aangeboden moet worden aan het parlement. 

Volgens de parlementariër is wijziging van de begroting noodzakelijk, omdat er ministeries bijgekomen zijn en andere weer opgedeeld zijn. De nieuwe ministeries hebben geen budget voor de komende maanden. Bovendien is ook het beleid van de huidige regering niet hetzelfde als de vorige regering, dus zijn de wijzigingen nodig. 

Er wordt naar gestreefd om deze maand de aangepaste begroting in te dienen. De volksvertegenwoordiger verwacht wel geen uitgebreide behandeling van de begroting. Voor de tweede helft deze maand zal de behandeling van de begroting op agenda van het parlement worden geplaatst.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen