Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regering dient aangepaste begroting in

Geplaatst

op

Ministerie Financien

De regering Santokhi/Brunswijk zal een aangepaste begroting indienen voor 2020. De ontwerpbegroting voor dit jaar is nog niet behandeld in De Nationale Assemblee. Volgens de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën en Planning, Asiskumar Gajadien, zal de begroting gewijzigd worden. Simultaan zal worden gewerkt aan de begroting van 2021, die uiterlijk 1 oktober aangeboden moet worden aan het parlement. 

Volgens de parlementariër is wijziging van de begroting noodzakelijk, omdat er ministeries bijgekomen zijn en andere weer opgedeeld zijn. De nieuwe ministeries hebben geen budget voor de komende maanden. Bovendien is ook het beleid van de huidige regering niet hetzelfde als de vorige regering, dus zijn de wijzigingen nodig. 

Er wordt naar gestreefd om deze maand de aangepaste begroting in te dienen. De volksvertegenwoordiger verwacht wel geen uitgebreide behandeling van de begroting. Voor de tweede helft deze maand zal de behandeling van de begroting op agenda van het parlement worden geplaatst.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Aangepaste Begroting 2020

Geplaatst

op

Dna Buigt Zich Vandaag Wet Uitzonderingstoestand Covid Scaled

De begroting voor het jaar 2020 was door de vorige regering nog niet ingediend bij De Nationale Assemblee. De nieuwe regering gaat een aangepaste begroting indienen omdat er nieuwe ministeries bij zijn gekomen en andere ministeries zijn opgedeeld. Maar ook omdat er andere beleidsinzichten zijn, zegt Asiskumar Gajadien, de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën en Planning van DNA.

De aangepaste begroting zal in augustus worden ingediend en in de tweede helft van augustus worden behandeld. Tegelijkertijd zal er ook worden gewerkt aan de begroting voor 2021 die uiterlijk 01 oktober zal worden aangeboden aan De Nationale Assemblee.

culturu.com

Lees verder

Suriname

“Exploitatie Wakapasi nietig” artikel 13 lid 3 en 4 anticorruptie wet

Geplaatst

op

Antoon 2 N

Advocaat Antoon Karg gaf eergisteren in het televisie programma Magazine 4 van ABC televisie aan dat de exploitatie van de Wakapasi en Palmentuin feitelijk nietig is. Dat wil zeggen, dat alle beheersdaden per direct door de overheid stopgezet mogen worden.

Hij legde ook uit waarom. De rechtshandelingen zijn in deze nietig, legde hij uit, omdat de DC de anticorruptie wet heeft geschonden. In de eerste plaats heeft hij de staat benadeeld en in de tweede plaats is er sprake van belangen verstrengeling bij het geven van advies, omdat hij in het bestuur van de stichting zit. De overheid mag in deze gewoon een brief sturen naar de stichting in kwestie en ze meedelen direct te stoppen met bouwactiviteiten en het innen van gelden verbieden,omdat het verleend recht tegen de wet is en dus in zichzelf nietig. Hij vertelde er ook bij dat het verschil met vernietigbaar is dat de rechter daar wel aan te pas komt.

De Stichting Gebouwd Erfgoed had ook negatief advies gegeven omtrent de exploitatie door de Stichting. De advocaat legt verder uit dat de overheid wel de zorg voor de Palmentuin en Wakapasi onder de paraplu van een stichting mag laten vallen. Belangrijk zou dan zijn dat in de statuten is opgenomen dat wat de stichting onderneemt onder de invloed van de Staat valt en ten behoeve van de Staat is. Hij stelt verder dat als die ochtend de ontruiming nog niet zou zijn begonnen, de staat minimaal in verzuim is. Het vereist geen diepgaand onderzoek, overleg of voorbereiding. Dit is een moment van onmiddellijke actie of onmiddellijk verzuim en bewuste nalatigheid. Aldus de advocaat.

Hij voegde hieraan toe dat alle schade moet worden verhaalt op de zichzelf verrijkende corruptelingen en dat wat hem betreft alle opbrengsten aan het noodfonds moeten worden gegeven. De advocaat stelde ten overvloede dat in deze ontruiming geen bevoegdheid is waarbij de rechterlijke macht het initiatief neemt, maar de regering.

culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen