Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse regering betreurt berichtgeving over cocaïnevangst

Geplaatst

op

Regeringsgebouw Suriname

De Surinaamse regering betreurt berichtgeving, gisteren, op een nieuwssite, waarbij een artikel is gepubliceerd met als op “Cocaïne in vliegtuig first lady.” Het gaat om suggestieve berichtgeving, beweert de regering. In het artikel wordt aangegeven, dat er aan boord van het KLM-toestel van 12 september, waarin de first lady zat, na aankomst in Amsterdam 20 kilo cocaïne is onderschept. 

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is op de bewuste vlucht als reguliere passagier meegereisd. Volgens de regering wordt in het artikel de betreurenswaardige suggestie gewekt, dat er enig verband zou bestaan tussen de first lady en de onderschepping van de drugs.

Daarnaast wordt de lading van het artikel niet gedekt door de kop daarvan, meldt de regering in een verklaring. De regering betreurt deze suggestieve berichtgeving de nieuwssite en hoopt dat met dit artikel, niet doelbewust en met opzet een bepaalde sfeer creëert.

Alle media en journalisten worden opgeroepen, om meer zorgvuldigheid te betrachten in hun berichtgeving, om zo onnodige misverstanden en conclusies te voorkomen. Verder onderstreept de regering, dat de aanpak en bestrijding van drugscriminaliteit hoge prioriteit geniet binnen het regeringsbeleid.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
zondag 20 september 2020 22:57

Ha ha ja dat zijn die krantjes weer. Die zullen wel omgekocht zijn om nep nieuws te plaatsen.
Ze horen een boete te krijgen en te rectificeren
Wel gelijk aanpakken die mensen anders gaat dat vaker gebeuren.

Kwamina
zondag 20 september 2020 23:22

Maar het voelt niet goed.
Moet grondig onderzocht worden, nu ze toch bezig zijn.

Moen
maandag 21 september 2020 06:04

Men probeert nu anderen zwart te maken. Gelukkig hebben ze het achter niet in haar tas of bagage gestopt. Want je weet nooit wat men kan stoppen in ne bagage zodat ze je opsluiten. Men probeert deze regering kapot te maken.

hahahahaha
woensdag 23 september 2020 10:08

20 kilo voor wie hahahaha ???
zeker voor bepaalde hindustanen die bij de gemeente te amsterdam en rotterdam werken als secretariaten en wethouders…..allemaal hindustanen !!!!!
o.a. R moti betrokken bii deze vangstAdvertentie

column

Vriendjespolitiek of Maffiapolitiek ?

Geplaatst

op

20201030 191144

Er wordt door Frans-Guyana een 32 kilometer lange weg gebouwd van  de  gemeente Maripasoula naar het plaatsje Papaichton  voor 1 miljoen euro per kilometer. De mensen van de dorpen in de omgeving hebben lang hierop gewacht, maar na jaren van beloften en uitstel wordt dit project nu eindelijk uitgevoerd.

Maar waarom is deze weg voor Suriname vermeldenswaard? De weg die wordt gebouwd in Frans Guyana schijnt een geweldig prestigieus project te zijn. Het wordt gepromoot met een filmpje waarbij staat geschreven  dat deze weg 1 miljoen euro per kilometer kost. Dit absurd grote bedrag per strekkende kilometer zegt Surinamers weinig. Want alhoewel een niet te verwaarlozen deel van de Surinaamse bevolking onder de armoedegrens leeft vanwege de covid en de staatskas crisis, was het onder de vorige regering normaal om met geld te smijten terwijl het volk  steeds armer werd door het laten draaien van de drukpers als er geen geld was voor bijvoorbeeld salarissen. Dat is naar mijn weten in 5 korte jaren 2 keer gebeurd. Een ander voorbeeld  van een uitgave die onverantwoord was, is de niet zo lang terug gebouwde Desi Delano Bouterse Highway(het heet echt zo) van 9,5 kilometer lang, of kort zo u wilt en heeft volgens  zeggen van DDB zestig miljoen United States Dollars gekost en is met een lening betaald. De heer Brunswijk had dit toentertijd al bekritiseerd en gezegd: “Alleen in Suriname kan dit. Een soortgelijke weg kost in het buitenland maar tweehonderdduizend US dollars.” Hij zei er nog bij dat het grootste deel van het geld in de zakken van partijloyalisten van de coalitiepartij moet zijn gegaan.

Wie de heer Brunswijk toen niet begreep, zal het nu wel snappen. De 32 kilometer lange weg die Frans-guyana bouwt kost 32  miljoen euro. Dat komt neer op 1 miljoen euro per kilometer en ze pronken ermee, want wie het breed heeft laat het breed hangen. De Desi Delano Bouterse Highway kost 60 miljoen US dollars. Dat is ongeveer 6.5 miljoen US Dollar (5,563 miljoen Euro) per strekkende kilometer. 5 keer duurder dan de weg van onze rijke oosterburen. Bouta krin un ay gi unu; hij heeft onze ogen voor ons schoongemaakt, nu zien we helder; Een weg van 9 kilometer ter waarde van maximaal 9 miljoen US dollars of misschien wel maar 200.000 US Dollars  zoals Brunswijk zei, is gebouwd voor 60 miljoen US dollars. Dit is puur crimineel. Minstens 51 miloen US dollars is in de zakken van Bouta en vriendjes gegaan. Dit kunnen we niet eens vriendjespolitiek noemen, eerder Maffiapolitiek.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Bouterse moet zelf naar de verzetszaak op 30 november

Geplaatst

op

Ndp Voorzitter Desi Bouterse

Voormalig president Desi Bouterse moet zelf op de zitting van Krijsgraad aanwezig zijn. Deze zaak is na twee schorsingen vandaag uitgesteld naar 30 november. Volgens de Krijgsraad en de auditeur-militair gaat het om een verzetszaak en moet de verdachte aanwezig zijn. De zaak die vandaag op de rol stond is onderdeel van het proces over de Decembermoorden.

Irvin kanhai, de advocaat van Bouterse heeft een brief overhandigd aan de Krijgsraad, waarin is aangegeven waarom zijn cliënt de zitting niet bij kon wonen. Hij vroeg de brief niet openbaar te maken, omdat er persoonlijke zaken erin worden besproken. De Krijgsraad is hem tegemoet gekomen.

De zaak is inhoudelijk niet behandeld. Kanhai had eerder beweerd dat Bouterse niet aanwezig hoefde te zijn, omdat hij excepties zou opwerpen. De Krijgsraad deelt echter een andere mening hierover.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen