maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse regering betaalt ruim SRD 53 miljoen aan Covid-steun uit

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

Er is door de regering tot nu toe SRD 53.835.000 aan Covid-steun uitgegeven. Deze informatie verschafte minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) aan het parlement. Naast financiële uitkeringen aan werklozen, KMO’s zijn ook personen in loondienst met een verminderd inkomen in aanmerking gekomen voor deze steun.

Intussen is er Covid-steun uitbetaald aan 7666 personen. In deze groep zitten ook mensen voor wie er nog een bankrekening moet worden geopend. Verder moet een aantal van 413 personen nog documenten aanleveren. Deze mensen zullen alsnog worden uitbetaald indien zij van de maand hun documenten overleggen.

Minister Kuldipsingh benadrukte dat de Covid-steun is afgebouwd en stopgezet, aangevende dat de overheid niet opnieuw hiermee zal starten. De regering zal wel de mogelijkheid bekijken voor uitkeringen aan structureel werklozen.

Geselecteerde werklozen en KMO’s die vanwege administratieve uitdagingen nog geen Covid-steun hebben ontvangen over voorgaande maanden tot en met november, worden in de komende periode alsnog uitbetaald. Er zullen daarna geen uitbetalingen meer plaatsvinden. Wie nog geen additionele informatie heeft verstrekt, zodat de uitbetaling kan geschieden, wordt van de lijst afgevoerd.

Kuldipsingh bracht in herinnering dat de regering in december 2021 de stopzetting van de onlineregistratie heeft aangekondigd. De redenen zijn dat toen de meeste sectoren – en nu alle sectoren – zijn opengegooid. Daarnaast is de ingangstijd van de lockdown verruimd naar 23.00 uur en was ook het plafond van het Covid-19 Noodfonds bereikt. Het ministerie koos ook voor het systeem om werklozen vanwege Covid-19 via de vacaturebank aan een baan te helpen.

Als deze personen tot tweemaal toe een aangeboden baan weigeren, wordt ook de steun aan hen stopgezet. “Want dan wil dat zeggen dat ze niet willen werken”, zegt de bewindsvrouw. Het ministerie is altijd bereid mensen die geen baan kunnen vinden nadat ze vanwege Covid-19 hun werk hebben verloren, op te vangen en steun te bieden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering betaalt ruim SRD 53 miljoen aan Covid-steun uit