dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse regering bespreekt toekomstige gasvoorraden tijdens workshop

lees ook ...

Prestatie Letitia Pinas resulteert in voordracht voor hogere...

Letitia Pinas is inspecteur van politie tweede klasse en hoofd van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) bij de Korps Politie Suriname. Ze doet haar werk voortreffelijk en zal daarom worden voorged...

Op verzoek van president Chandrikapersad Santokhi heeft de Presidentiële Studiegroep Ontwikkeling Gasexploitatie een workshop georganiseerd voor leden van de Raad van Ministers (RvM) en hun stafleden. Deze bijeenkomst vond plaats op vrijdag 21 juni 2024 in de Banquet Hall van Hotel Torarica en was bedoeld om het recente gasrapport nader toe te lichten en de implicaties hiervan voor Suriname te bespreken.

Voorzitter Willem Bloem van de Presidentiële Studiegroep presenteerde gedetailleerde informatie over de hoofdlijnen van het rapport. Dit omvatte de omvang van de gasvoorkomens in Suriname, potentiële exploitatiemogelijkheden, de verwachte economische impact en de bijdrage aan duurzame ontwikkeling. Ministers en hun stafleden kregen tijdens de workshop de kans om vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en mogelijke strategieën te bespreken voor een effectieve benutting van de gasvoorraden.

De workshop, die interactief van aard was, streefde naar het creëren van een gedeeld begrip en consensus over het gasbeleid, met nadruk op transparantie, duurzaamheid en maximale voordelen voor de Surinaamse bevolking. De workshop begon met een introductie door Jan-Paul van Driel, die inging op de wereldwijde trends in de olie- en gasindustrie. Vervolgens gaf Willem Bloem, onafhankelijk adviseur in de gasindustrie, een uitgebreide presentatie over de bevindingen en aanbevelingen van de gasstudiegroep.

Arleen Emanuels, waarnemend-fungerend directeur op het kabinet van de president, sprak over de roadmap en de bestuurlijke inrichting van Suriname. Vandana Gangaram-Panday van Staatsolie sloot af met een update over de olie-exploratie en ontwikkelingen offshore.

Bloem benadrukte het belang van deze workshop als een cruciale stap in het besluitvormingsproces en de ontwikkeling van een strategisch kader voor de gassector in Suriname. De resultaten van deze workshop zullen dienen als leidraad voor toekomstige actieplannen en beleidsmaatregelen voor de verantwoorde en effectieve exploitatie van gasbronnen.

President Santokhi benadrukte de strategische positie van Suriname in de olie- en gasindustrie en prees de inspanningen van de Presidentiële Studiegroep. Hij onderstreepte het belang van het maximaliseren van de voordelen voor de bevolking en de economie van Suriname. Bovendien sprak hij over de noodzaak van een geleidelijke overgang naar hernieuwbare energiebronnen als onderdeel van Suriname’s langetermijnstrategie voor duurzame ontwikkeling en het tegengaan van klimaatverandering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering bespreekt toekomstige gasvoorraden tijdens workshop