zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
1
(1)

Surinaamse regering bereidt zich voor op voorzitterschap Caricom

lees ook ...

Vp Brunswijk bespreekt Sarakreek-problemen met bewoners; opl...

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk brachten dorpsbewoners van Sarakreek een bezoek aan zijn kabinet. Tijdens dit bezoek werden de problemen van het dorp besproken en voor enkele kn...

Er worden momenteel voorbereidingen getroffen voor het voorzitterschap van de Caricom, welke in de twee helft van dit jaar – 1 juli tot en met 31 december – ingevuld zal worden door president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens een  vrijdag belegde persconferentie heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) aangegeven, dat er commissies zijn die zich over de organisatorische, logistieke, veiligheids- en protocollaire aspecten zullen buigen.

Suriname treedt begin juli ook op als gastland van de conferentie van staatshoofden en regeringsleiders van de Caribische gemeenschap. Minister Ramdin gaf aan dat het land zowel inhoudelijk als organisatorisch reeds begonnen is met activiteiten rondom het voorzitterschap van president Santokhi en de conferentie.

Hij gaf aan dat Suriname wat dit soort zaken betreft reeds goede ervaring heeft opgedaan tijdens de bezoeken van president Jair Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië en Irfaan Ali van de Coöperatieve Republiek Guyana. De regering zal bij het organiseren van activiteiten hier te lande ook samenwerken met het bedrijfsleven en andere relevante instanties.

Tijdens de staatshoofdenconferentie in juli zullen er naast de 15 regeringsleiders van de Caricom ook waarnemers aanwezig zijn van vier landen, die binnen het Caribisch gebied tot de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk behoren. Daarnaast zullen er ook speciale gasten uit Zuid-Amerika op het hoogste politieke niveau en een aantal vertegenwoordigers van internationale organisaties participeren.

Suriname zit wat betreft haar lidmaatschap van het Caricom met een enorme achterstand. Minister Ramdin spreekt in deze van een belangrijke uitdaging bij het overnemen bij het voorzitterschap. Suriname heeft een totale achterstand van ruim US$ 17 miljoen bij alle instituten waar het onderdeel van is.

“We zullen niet in staat zijn alles te betalen, maar de regering is wel van plan substantieel in te halen voor wat betreft de contributie tot juli aanstaande”, zei Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse regering bereidt zich voor op voorzitterschap Caricom