Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Procureur-Generaal kreeg geen feedback oude DNA

Geplaatst

op

Naar aanleiding van zijn vordering om Gillmore Hoefdraad, voormalig minister van Financiën, in staat van beschuldiging te stellen, werd de Procureur-Generaal (PG) niet volgens de formele methode ingelicht door De Nationale Assemblee.
De PG moest het besluit vanuit de pers vernemen.

Baidjnath Panday zegt het huidige parlement te zullen vragen om hem alsnog het besluit te doen toekomen. Zodoende zal hij kunnen besluiten over vervolgstappen.

In het vorig parlement waren ten aanzien van het verzoek tot in staat van beschuldiging stelling van ex-minister Hoefdraad, twee verschillende opvattingen.
De oppositie was de mening toegedaan dat de PG de ruimte moet worden geboden het onderzoek tegen Hoefdraad voort te zetten waardoor Hoefdraad de gelegenheid krijgt om zijn onschuld te bewijzen.
De fractie van de coalitie daarentegen vond dat de pg vooringenomen, bevooroordeeld, suggestief, misleidend en subjectief te werk is gegaan, reden waarom zij de vordering afwees.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kalimay
zaterdag 18 juli 2020 23:53

Is hoefdraad nog in het land dan. Als ze slim zijn gaan ze snel weg voordat ze de bak in moeten.

Simone
zaterdag 18 juli 2020 23:57

Dan waar moet hij heen. Al her geld is op. Hij zal in het bos gaan schuilen .hjj zal wel ergens een paar hectaren hebben wat niemand weet

Carl
zondag 19 juli 2020 01:02

De vraag is wie ze in hun land zou willen hebben, nu het in binnen en buitenland bekend is wat voor een ravage ze van hun eigen land gemaakt hebben. Het geheel is nog niet te overzien.

Ze kunnen het rustig zitten afwachten. Ze behoren al niet meer tot de jongsten maar misschien kunnen ze vast hun vingers oefenen om net als vroeger wasknijpers te maken.

Patrick
zondag 19 juli 2020 01:17

Haha wasknijpers maken haha wat dacht je van boelers. Ze gaan genaaid worden . Vooral als ze nieuw zijn en nog maagd.

Milla
zondag 19 juli 2020 11:19

Ze moeten hoe dan ook alles terug betalen aan het volk,en wie zegt dat ze geen geld meer hebben waar zij het ook aan investeerd hebben alles moet terug gedraaid worden beleggingen in het buitenland alles moet terug gehaald worden,ze moeten ter verantwoording geroepen worden ,ze moeten aan het volk uitleggen wat ze allemaal gestolen hebben het volk heeft geen eten en zij zwemmen in het alles

Cor
zondag 19 juli 2020 12:34

Hij is toch géén minister meer? Waarom nog toestemming van de DNA nodig?!

Cees Dilweg
zondag 19 juli 2020 13:35

Het is lastig uit te leggen, maar als Roep, onder één dak, een Piramide spel doet door te lenen en steeds meer uit te betalen is het duidelijk crimineel, want aan het einde verliest iedereen.
Indien je leent, uitgeeft, meer leent, meer uitgeeft en weer nog meer leent, tot dat de omgekeerde Piramide je met de ontstane schulden in de grootste schuldenproblematiek, die elke inwoner hard zal treffen, terecht komt, dan zwijgt elke profiteur, die eerder dit handelen zelf sanctioneerde. Ook crimineel, maar anders… Toch misdadig.

Sergeant
zondag 19 juli 2020 14:12

Criminelen bedenken hoe ze jou geld afhandig moeten maken. Nu is er een app. Zogenaamd een kennis die je geld vraagt maar is een vreemde die jou kennis zijn nummer heeft geheckt en zich voordoet als hem. En jou geld vraag en als je voor hem stort dag geld want die gegoede kennis weet van niets natuurlijk

Ffloyd
zondag 19 juli 2020 14:13

Geld maakt gelukkigAdvertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen