zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse president ziet positieve Covid-test als rustmoment

lees ook ...

Weekoverzicht met de belangrijkste gebeurtenissen van de afg...

Mocht u deze week ons dag journaal gemist hebben, dan is hier het weekoverzicht met de belangrijkste gebeurtenissen van week 47, van dag tot dag op Regionieuws.TV Suriname. https://youtu.be/EZ3Xsm4...

Surinaamse president Chan Santokhi, die gisteren positief is getest op het Covid-virus, ziet deze periode als een moment om rust te nemen. Het staatshoofd heeft vanaf zijn inauguratie op 16 juli vorig jaar bijna niet uitgerust. “Wan ogri tyar’ wan bun”, zegt hij. Nu heeft hij voldoende tijd om rust te nemen, want die rust is ook belangrijk.

In een audioboodschap tot de gemeenschap zegt de president dat hoewel hij positief is getest op Covid-19, hij geen ziekteverschijnselen heeft. Hij is thuis op Lelydorp in isolatie. Het normale bestuurswerk gaat gewoon door, waarbij vooral gebruikgemaakt wordt van de virtuele communicatie.

Verder zegt Santokhi dat zijn omgeving is aangepast en hij het traject volgt dat uitgezet is door zijn medisch team. Alle nodige onderzoeken zijn verricht en de resultaten zijn binnen de gestelde normen. First lady Mellisa Santokhi is negatief getest.

Santokhi bedankt allen die berichten gestuurd hebben en voor hem bidden. Anderen hebben groenten en fruit bij hem thuis bezorgd. Hij merkt op dat hij niet iedereen persoonlijk kan bedanken, maar hij doet het in de audioboodschap.

Hij zal deze periode op een gezonde en verantwoorde wijze uitzitten. Als het medisch team aangeeft dat hij weer normaal kan functioneren, dan zal hij dat doen. Santokhi heeft de leiding van het land niet overgedragen aan vicepresident Ronnie Brunswijk, omdat hij in staat is om zijn taken uit te voeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president ziet positieve Covid-test als rustmoment