donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
4.5
(4)

Surinaamse president verdedigt geheime rekening: “Er is niets aan de hand”

lees ook ...

Minister Ramadhin overhandigt bloeddrukmeters aan sociale in...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op maandag 10 juni 2024 opnieuw bloeddrukmeters overhandigd aan sociale instellingen. Eerder werden deze apparaten gedoneerd aan zorginstellingen, en dit keer ...

President Chan Santokhi verdedigt de geheime rekening die hij heeft en zegt dat het volledig in overeenstemming is met artikel 13 van de Comptabiliteitswet. Hij gaf aan dat alle presidenten een geheime rekening hebben en dat er niets ongewoons aan de hand is. Dit kwam nadat NDP-assembleelid Melvin Bouva de kwestie ter sprake bracht in De Nationale Assemblee (DNA). Bouva legde documenten over waaruit bleek dat in korte tijd SRD 4 miljoen is overgemaakt op de geheime rekening van de president bij de Centrale Bank van Suriname.

Het staatshoofd legde uit dat als er veiligheidsvraagstukken spelen, er onmiddellijk moet worden ingegrepen en dat er wordt gewerkt conform de wet en regelgeving. Bouva eiste transparantie over deze kwestie en voerde aan dat er geen geld is voor essentiële zaken als medicamenten, maar er wel geld wordt overgemaakt op de geheime rekening. Hij benadrukte dat de volksvertegenwoordiging recht heeft op deze informatie en dat er duidelijkheid gegeven moet worden over de besteding van deze staatsmiddelen.

Hoewel Bouva vroeg om openheid van zaken, is de president niet van plan om in te gaan op zijn vragen over de geheime rekening. Hij blijft erbij dat er niets ongewoons aan de hand is en dat de zaak geheim blijft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president verdedigt geheime rekening: "Er is niets aan de hand"