donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi stelt bezoek aan Nederland uit

lees ook ...

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana...

De dienst 's Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpass...

Het bezoek van president Chan Santokhi in de eerste helft van dit jaar aan Nederland, is uitgesteld door de veranderende Covid-situatie en maatregelen. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft de Tweede Kamer hierover geïnformeerd. De Tweede Kamer wenste door het kabinet geïnformeerd te worden wanneer het bezoek van Santokhi aan Nederland zal plaatsvinden.

Hoewel het bezoek tot nader order is uitgesteld, is het voornemen om president Santokhi te ontvangen voor een werkbezoek er nog steeds. Op het moment dat er duidelijkheid is over de data van het werkbezoek, zal uw Kamer daarover worden geïnformeerd, reageert Blok op het verzoek van het parlement.

Eerder reageerde Blok op de motie van de Tweede Kamer waarbij Koning Willem Alexander verzocht wordt een staatsbezoek aan Suriname te brengen in het kader van de 46-jarige onafhankelijkheidsviering, mits de situatie omtrent de pandemie dit toestaat.

Blok zei dat de regering positief staat tegenover een intensivering van bezoeken van Suriname naar Nederland en omgekeerd. Sinds het aantreden van de regering-Santokhi in juli 2020, hebben meerdere bezoeken over en weer plaatsgevonden. Zo bezocht minister Blok op 25 november 2020 Suriname in het kader van de onafhankelijkheidsviering van het land. De intentie is de intensivering van bezoeken de komende periode voort te zetten. Over de planning van staatsbezoeken wordt niet publiekelijk gecommuniceerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandPresident Santokhi stelt bezoek aan Nederland uit