woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse president: “Regering leidt volk op pad door God neergezet”

lees ook ...

Workshop voor behoud lederschildpad voor de regio

De dienst ’s Lands Bosbeheer/ Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas op woensdag 24 mei 2023 een workshop gehouden over de implementatie en adaptatie van het Regionaal Actieplan v...

De regering is er om het volk te leiden op een pad dat door God is neergezet. Woorden van president Chandrikapersad Santokhi toen hij gisteren in verband met Pasen een delegatie van geestelijke leiders ontving. Het staatshoofd wees op alle ontwikkelingen vanaf Palmzondag naar Pasen en zei dat die altijd een diepe betekenis zullen hebben voor de mens. Alleen moeten ze goed vertaald worden.

Volgens het staatshoofd verkeerden de mensen toen in onzekerheid en wanhoop, maar was er hoop en verwachting toen ze van de Here Jezus hoorden. Echter moest alles gebeuren volgens een door God uitgestippeld traject. President Santokhi bracht dit terug naar de Surinaamse situatie. Hij zegt dat er een nieuwe regering is en het volk dat in onzekerheid en wanhoop was, ook een snelle oplossing van zaken verwacht. Echter, ook hiervoor is er een traject en de regering leidt het volk op het pad dat door God is neergezet.

Volgens de president moeten naast de COVID-19-situatie, de financiële crisis en het armoedevraagstuk als problemen overwonnen worden. Dit zal moeten gebeuren door gebed, maar bovenal liefde. “Pasen leert dat we meer dan voorheen eenheid, vertrouwen en geloof moeten hebben. Hoe groot de problemen ook mogen zijn, ze zullen uiteindelijk overwonnen worden”, zei president Santokhi.

Net als zijn geestelijke adviseur Harold Pultoo wees hij erop dat met het blazen van de sjofar – wat in enkele districten gebeurde – de kracht van de Here Jezus wordt afgesmeekt. De president zegt hoop te hebben en ook de vooruitzichten te zien. Hij benadrukt het pad af te leggen omdat hij gelooft dat het een Gods pad is. “Wij zullen de Here Jezus vragen om kennis, wijsheid en kracht om het volk te leiden.”

Pastor Pultoo zegt dat het bezoek bedoeld was om de paasboodschap te verkondigen aan de president. Tegelijkertijd werd op het Onafhankelijkheidsplein de sjofar geblazen. Pultoo benadrukt dat alle godsdiensten in Suriname gerespecteerd worden en ook door de president gefaciliteerd kunnen worden. “We zijn samen met de president en de regering hoopvol dat het ondanks de zware tijden goedkomt”, stelt de geestelijke.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president: “Regering leidt volk op pad door God neergezet”