Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse president presenteert later vandaag maatregelen voor oostgrens

Geplaatst

op

President Desi Bouterse. Foto Nii

President Desi Bouterse zal later vandaag in een televisieboodschap de maatregelen presenteren, die aan de oostgrens getroffen zullen worden. Deze maatregelen zijn nodig, omdat het aantal COVID-19-patiënten in het dorp Grand- Santi in Frans-Guyana, vlakbij de oostgrens van Suriname, toeneemt.

Het is belangrijk voor de Surinaamse regering dat het virus buiten ‘s landsgrenzen wordt gehouden. Bij het pakket van maatregelen zal de medische zorg voor het oosten zeker een belangrijk aspect zijn.

Maandag werd bekend dat er in het dorp Grand-Santi twaalf nieuwe COVID-19-patiënten erbij zijn gekomen. Suriname telt sinds de uitbraak van het COVID-19-virus in de wereld tien bevestigde gevallen. Een persoon heeft het leven gelaten, zeven zijn hersteld en er zijn nog twee actieve cases. Verder zijn er 280 personen in overheidsquarantaine. Het gaat voornamelijk om de eerste groep repatrianten uit Nederland.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Daniël

Stuur die pantser wagens om het land te beschermen. Bouw een muur ..Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen