Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse president over benoeming first lady in RvC Staatsolie: “Ze heeft de competenties”

Geplaatst

op

First Lady Melissa Santokhi Seenacherry. Foto Krin Taki

First lady Melissa Santokhi-Seenacherry mag zitting hebben in de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. Binnen de RvC was een jurist nodig die de toetsing kan plegen van internationale overeenkomsten die zijn gesloten en nog aangegaan zullen worden. Bovendien past ze goed in deze RvC, omdat ze master Internationaal Business Law heeft gestudeerd naast de rechtersopleiding van vijf jaar. Ook moet ze een masters in Conflicthantering afronden. Volgens de regeringsleider mag hij zijn partner inzetten als hij zelf ziet dat zij de competenties bezit om een functie in te vullen naast haar first lady-schap, zei het staatshoofd in het programma Krin Taki. Wat dit betreft heeft de president een nieuwe visie.

De first lady geeft in het programma zelf aan, dat zij de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om erop toe te zien dat de gelden vanuit Staatsolie naar de samenleving toe gaan. Suriname heeft deze keer, volgens haar, een andersoortige first lady. Zij is zich ervan bewust, dat in Suriname traditioneel van een first lady wordt verwacht, dat die zich bezighoudt met sociaal werk.

Het sociale werk zal ze blijven doen, maar zegt ze: “Deze first lady heeft veel meer competenties. Als er een beroep wordt gedaan op een burger met competenties om een bijdrage te leveren om het land weder te helpen opbouwen, dan zet ik mijn schouders onder het werk.”

President Santokhi vertelt verder dat zijn echtgenote hem vanaf de eerste dag helpt op het kabinet en wel meer dan 18 uren per dag. Santokhi-Seenacherry moet alle stukken voor de president juridisch screenen en tegelijkertijd nagaan als die voldoen aan de normen, die een president zou willen. Over het inzetten van zijn wederhelft is Santokhi verder duidelijk: “Als ze ook elders ingezet zal moeten worden om het land uit de crisis te halen, ga ik dat doen.”

Culturu.com

14 Reacties
14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ironlady
maandag 24 augustus 2020 21:19

Je hebt gelijk doe wat he wilt. Bouterse deed ook wat hij wou

Clasien
maandag 24 augustus 2020 21:29

Zo gaat het vertrouwen in de soep

Rika de jong van amsbergen
dinsdag 25 augustus 2020 01:21

NEE IK VIND DAT HET ABSOLUUT NIET KAN.
IS ER GEEN ANDERE PERSONEN DIE OOK GOED OPGELEID ZIJN IN SURINAME IS ZIJ DE ENIGE?
WAT EEN POPPENKAST IN SU
ER HAD GEWOON EEN SOLLICITATIE VOOR DEZE FUNCTIE MOETEN KOMEN.
NU HEEFT HIJ ZIJN EIGEN VROUW EEN BAAN BEZORGD
CHAN IS NIET ANDERS DAN DE VORIGE BELOVEN EN ANDERS DOEN. BAH

Rika de jong van amsbergen
dinsdag 25 augustus 2020 01:27

Het vertrouwen in deze regering is nu al veranderd in 2 groepen van voor Chan en tegen Chan zijn beleid
Maar ik wens de Surinamers heel veel succes met Chan als president .Zal toch wel weer goed komen zou ik maar zeggen.en hopen dat het weer een land is waar je heel fijn kan vertoeven.

Aal
dinsdag 25 augustus 2020 03:38

Volgens de filosoof MACHIAVELLI, moet je om je MACHT te behouden of VERGROTEN alleen personen plaatsen, of benoemen,op belangrijke posten die dicht bij je staan. (Familieleden en soortgenoten).

Percy
dinsdag 25 augustus 2020 07:43

Dit kan weer alleen in Suriname ha ha.
Het blijven kinderen.

Holly
dinsdag 25 augustus 2020 13:01

Je bent pas schuldig als dat bewezen is, stop met dat kortstondig denken, Er zit zoveel corruptie binnen het systeem, laat die mensen hun werk doen en kraai geen onzin,stop met het etnische gedonder

Bryan
dinsdag 25 augustus 2020 16:59

Het einge wat nog rest is een partnerruil tussen santokie en brunssie.
Dan hebben zij van alles en overal alles onderling verdeeld

Suresh
dinsdag 25 augustus 2020 19:21

Hahahahahaha. Ik had dit voorspelt. Deze zelfde man die klaagde over de salaris van de vorige first lady gaat nu zelfs een staple verder. Leo Brunswijk bekleed ook meerdere functies. Dus ik heb nu 1000 jaar berouw day ik OP deze gasten gestemd heb. Dit zijn pas de 2 eerste maanden en Dan laten ze hun ware award al zien . Foei toch 🤬🤬. Deze regering is gedoemd te mislukken. De boeven hebben overgekomen van de dieven. AI Baja Suriname tjee , we worden keer op keer voor de gek gehouden . Maar God slaapt niet . Let OP wat… Lees verder »

Marina
dinsdag 25 augustus 2020 21:21

Waarom moet forst lady zoveel inkomen hebbn
Kan een surinamer niet op die positie
Het lijkt alsof
Het volk nt meeer telt voor ze
Deng stong ba dus a volk moes njang ka

Taxidriver
woensdag 26 augustus 2020 07:04

Moeten ze geen lintjes knippen . Wat is de taak van een first lady. ? Ze gaat der man vergezellen naar buitenlandse reizen .. Ze ziet alles weet alles ..hopelijk gaan ze nooit scheiden dan weet ze meer dan elk ander burger. En weet je.. staats geheimen… moet ze als vrouw van de president niet willen weten. Lijkt nu op een film… HOUSE OFF CARDS.. man en vrouw regeren het land en zij word de nieuwe president van Suriname. Eerst VP. Brunswijk je bent gewaarschuwd.

Lydia
woensdag 26 augustus 2020 14:12

Zal wel meneer Santokhi en de broer van Brunswijk.?

Wim
donderdag 27 augustus 2020 18:51

Ik vind het ok als de first lady een actieve rol speelt in het geheel en haar kennis en kunde hierbij van pas komt. De vorige first lady kon lintjes knippen en voedselpakketten uitdelen, terwijl haar man de staatskas met z’n dievenbende leeg haalde. De cultuurtuin is ook op een hele verdachte wijze tot bezit gemaakt, maar dat krijgt nog een staartje. Het roer drastisch omgooien is nodig na de augiasstal van 10 jaar bouta. Sleep ze stuk voor stuk voor de rechter, zonder pardon! Die boefdraad is ook nog niet boven water, maar die zal de dans niet ontspringen.… Lees verder »

Mikel
donderdag 27 augustus 2020 23:14

Ik heb het grootste vertrouwen in deze President. Ik zie nu alles openbaar worden gemaakt. Er kunnen nu openlijk gediscussieerd worden over alle onderwerpen. Journalisten hebben de volledige vrijheid. Iedereen wil nu investeren in Suriname. Afgelopen jaren was het bovenstaande heel beperkt uitvoerbaar.
Lieve mensen, wij zijn een. Geniet van onze mooie Suriname. Laat de geleerden hun werk doen.
Geef ze het vertrouwen dat het allemaal goed komt.
Denk positief.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen