vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse president ontvangt IMF-team voor bespreking economisch herstel

lees ook ...

Vandaag beslissing over derde tranche IMF lening

President Santokhi zegt het te betreuren dat er berichten in de Surinaamse media verschenen zijn over een goedkeuring vanuit het IMF. Dit berust niet op waarheid. Het IMF heeft nog niet vergaderd over...

Op donderdag 10 augustus 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi een ontmoeting gehad met een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op het presidentiële kabinet. Anastasia Guscina, Mission Chief van IMF voor Suriname, leidde het team. De bijeenkomst richtte zich op een grondige evaluatie van overeengekomen afspraken en actiepunten die voortkomen uit de samenwerking tussen Suriname en het IMF.

Terwijl de vorige beoordeling zich vooral richtte op beleidsdiscussies, ligt nu de nadruk op uitvoering en capaciteitsversterking. De IMF-delegatie is een week in Suriname en heeft verschillende agenda-items, waaronder ook overleg met de oppositie in De Nationale Assemblee (DNA). Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft aangekondigd dat er nu driemaandelijkse evaluatiemissies zullen plaatsvinden.

Na de vorige missie werd uitgebreid overleg gevoerd met het parlement en technische experts. “Deze keer zullen we ook in gesprek gaan met vakbonden en het bedrijfsleven”, aldus de minister. De besprekingen tijdens de bijeenkomst omvatten economische uitdagingen en strategieën om het dagelijkse leven van de bevolking te verbeteren. Het IMF-team is positief gestemd over de economische ontwikkelingen, merkt een zekere stabiliteit in de wisselkoersen op en erkent de inspanningen van de regering om de inflatie te beheersen.

De bijeenkomst had als doel de economische uitdagingen in Suriname te bespreken en hoe het IMF kan bijdragen aan het economische hervormingsprogramma. Ook zijn de huidige status en toekomstige stappen van het IMF-programma besproken.

Het team kreeg uitleg over hoe de regering via aanpassingsprocessen van plan is om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te beschermen. “Het IMF fungeert als bemiddelaar en adviseert over best practices”, aldus Mission Chief Anastasia Guscina. Ze benadrukte dat er productieve gesprekken zijn gevoerd met alle betrokken partijen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president ontvangt IMF-team voor bespreking economisch herstel