vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse president ontvangt advies van Sociaal Economische Raad

lees ook ...

Het werk van SPWE wordt ook dit jaar ondersteund door minist...

De Raad van Toezicht en de directie van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) hebben op dinsdag 17 januari 2023 minister Steven Mac Andrew ontvangen om hem de verrichtingen van de stichting ov...

President Chan Santokhi heeft het dagelijks bestuur van de Sociaal Economische Raad (SER) ontvangen en van gedachten gewisseld over een aantal aspecten het instituut regarderende. SER-voorzitter Sila Kisoensingh zegt dat er onder andere van gedachten is gewisseld met het staatshoofd over het eerste advies dat dit orgaan aan hem heeft gegeven.

Het betreft het advies over het financieel-economisch beleid dat door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is geprojecteerd. Kisoensingh zegt overtuigd te zijn, dat de SER een gedegen en ondersteunend advies heeft gegeven over de richting die het sociaal-economisch beleid op moet gaan in de huidige penibele situatie.

De SER geeft gevraagd of ongevraagd advies aan de regering casu quo de president van het land en De Nationale Assemblee (DNA). Dat advies wordt gegeven aan de hand van de problemen die ze constateert in de samenleving en hoe ze heel breed naar oplossingen kijkt, zei de voorzitter.

In dit onafhankelijk adviserend orgaan zitten vertegenwoordigers van drie grote groepen te weten de overheid, vakbeweging en het bedrijfsleven. De bespreking vond gisteren plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president ontvangt advies van Sociaal Economische Raad