Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse president ontvangt advies van Sociaal Economische Raad

Geplaatst

op

Santokhi Ontvangt Ser. Foto Cds

President Chan Santokhi heeft het dagelijks bestuur van de Sociaal Economische Raad (SER) ontvangen en van gedachten gewisseld over een aantal aspecten het instituut regarderende. SER-voorzitter Sila Kisoensingh zegt dat er onder andere van gedachten is gewisseld met het staatshoofd over het eerste advies dat dit orgaan aan hem heeft gegeven.

Het betreft het advies over het financieel-economisch beleid dat door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is geprojecteerd. Kisoensingh zegt overtuigd te zijn, dat de SER een gedegen en ondersteunend advies heeft gegeven over de richting die het sociaal-economisch beleid op moet gaan in de huidige penibele situatie.

De SER geeft gevraagd of ongevraagd advies aan de regering casu quo de president van het land en De Nationale Assemblee (DNA). Dat advies wordt gegeven aan de hand van de problemen die ze constateert in de samenleving en hoe ze heel breed naar oplossingen kijkt, zei de voorzitter.

In dit onafhankelijk adviserend orgaan zitten vertegenwoordigers van drie grote groepen te weten de overheid, vakbeweging en het bedrijfsleven. De bespreking vond gisteren plaats.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robb
donderdag 5 november 2020 10:28

Het spijt mij te moeten constateren dat dit allemaal “window dressing” is.

Robb
donderdag 5 november 2020 13:34

Mister Transparancy and Good Governence. $antokhi, met je handelingen heb je je eigen woorden gereduceerd tot loze kreten. Je hebt bestaande regels en systemen geweld aangedaan ten behoeve van je inner circle. Signalen van verontruste burgers genegeerd. Meet the people? Mislead the people in jou geval. Pratice what you Preach Er is geen conformiteit tussen je woorden en je handelen. Feitelijk ben je als je voorganger Moreel failliet bent. NU AL Je hebt elke Morele en ethische autoriteit verloren. Het verschil is dat men je voorganger had gekozen ondanks dat men zijn streken kende Je bent eerder het paard van… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen