dinsdag 27 september 2022
29.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse president ingeënt tegen Covid-19

lees ook ...

Nog een aanhouding in drugszaak Tibiti

Een derde verdachte R. H. kon afgelopen zondag aan de Martin Luther Kingweg worden aangehouden in de drugszaak van Tibiti. Duizend kilogram cocaine is op 6 september jongstlede onderschept. Een hui...

President Chan Santokhi roept de samenleving op zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. Zelf heeft het staatshoofd gisteren het vaccin toegediend gekregen. Hij zou dit eerder hebben gedaan, maar omdat hij enkele maanden terug Covid-positief was, wachtte hij op advies van medici om onder andere te weten of hij zich al kon laten vaccineren en hoeveel shots hij zou moeten nemen. Het staatshoofd zegt dat een tweede dosering niet hoeft voor hem.

De president benadrukte, dat burgers geen grappen moeten maken met de ziekte. Hij verwees naar de periode toen hij ook getroffen werd door corona en nu nog de naweeën van de besmetting ervaart. In het gebouw van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) kreeg de president de nodige begeleiding. Nadat hij vragen moest beantwoorden, kreeg hij het spuitje toegediend.

Vervolgens moest de president 15 minuten in de observatiekamer. Het staatshoofd vroeg de samenleving alles te doen om niet besmet te raken doelende op het naleven van de gezondheidsprotocollen die zijn vastgesteld. Vooral met de aanwezigheid van meerdere varianten is het noodzakelijk voorzichtig te zijn.

President is nog niet tevreden over het aantal personen dat tot nu toe gevaccineerd is. Volgens de vaccinatieteller op de website hebben zich per 30 april, 38.351 personen zich laten inenten. Dit aantal vindt het staatshoofd nog te laag. Zijn wens is dat rond het eind van het jaar iedereen gevaccineerd is. Zo lang dat niet het geval is is de regering genoodzaakt maatregelen te treffen om die samenleving te beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president ingeënt tegen Covid-19