donderdag 26 november 2020
26.8 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse president geeft uitleg over benoeming Khargi tot ambassadeur

lees ook ...

Minister Walden bezoekt Bureau Intellectuele Eigendommen

Het Bureau Intellectuele Eigendommen (BIE) dat handels- en fabrieksmerken registreert, kreeg op maandag 23 november bezoek van minister Saskia Walden van Economische Zaken.   De bescherming van Int...

De Surinaamse regering heeft uit een zeer breed aanbod van kandidaten haar keuze laten vallen op Rajendre Khargi tot ambassadeur van de Republiek Suriname in Nederland. De benoeming wordt effectief zodra de Nederlandse regering agrément heeft verleend. President Chan Santokhi geeft aan dat met de benoeming van Khargi een nieuw hoofdstuk in de relatie Suriname- Nederland wordt geopend, waar iedere Surinaamse- en Nederlandse burger, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, wordt uitgenodigd, en zelfs aangespoord, om actief deel te nemen om Suriname tot bloei te brengen.

De regering heeft zich in haar keuze laten leiden door twee belangrijke eigenschappen; een breed netwerk in zowel de zakelijke-, politieke- als cultureel maatschappelijke Nederlandse samenleving en het analytisch vermogen om snel de juiste stappen te zetten om tastbare resultaten te boeken, op basis van de beoogde doelen van de regering in het kader van herstel en intensivering van de relaties met Nederland.

Khargi heeft, mede door zijn diplomatieke vaardigheden, in zijn hele loopbaan bewezen aan deze voorwaarden te voldoen. Hij was vooral de afgelopen jaren instrumenteel in het leggen van verbindingen tussen de huidige president, de Nederlandse politieke wereld en het Nederlandse zakelijke- en maatschappelijke middenveld.

Nog voor zijn benoeming heeft hij de basis gelegd voor het raamwerk voor concrete samenwerking met onder andere gerenommeerde Nederlandse instituten in de gezondheidszorg, veiligheid en rechtstaat en het bedrijfsleven.

Uit deze samenwerking zullen binnenkort vele concrete projecten voortvloeien die de Surinaamse burger zal merken, in onder andere de agrarische sector en directe hulp bij bijvoorbeeld niertransplantaties en andere vorm van gezondheidszorg. In dat kader is ook belangrijk de concrete steun die Tweede Kamer nu uitspreekt voor visumliberalisatie tussen Suriname en Nederland.

Met deze benoeming geeft president Santokhi ook invulling aan zijn belofte om Suriname op te bouwen met ondersteuning van de Surinaamse diaspora. Het is ook een belangrijke stap om de politieke relatie te transformeren in een economische- en culturele relatie, die niet zozeer regeringen verbindt, maar nog meer bevolkingen aan elkaar doet hechten. De regering gelooft dat dit een duurzamere en inspirerende methode is om welvaart en welzijn naar Suriname te brengen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

Eerste steenlegging nieuw kantoor Parbobrouwerij

De Surinaamse Bierbrouwer...

President Santokhi positief over 45 jaar onafhankelijkheid

Vandaag 25 november, op d...

Minister Walden bezoekt Bureau Intellectuele Eigendommen

Het Bureau Intellectuele ...

Teacher Resource Center geopend te Commewijne

Met het oog op decentrali...
-- advertentie --

meer Suriname

Lichaam te water geraakte visser aangespoeld

Het  levenloze lichaam va...

OM vraagt parlement om Adhin te vervolgen

Het Openbaar Ministerie (...

Suriname ontvangt overtollige medicijnen uit Nederland

De minister van Volksgezo...

MoHanA informatie in de binnenstad

MoHaNa is de voorlich...

SAO ontplooit activiteiten ivm verjaardag

De Stichting Arbeidsmobil...

Srefidensi: Een mooier woord voor Onafhankelijkheid bestaat niet!

De voorzitter van de Nati...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

President Santokhi positief over 45 jaar onafhankelijkheid

Vandaag 25 november, op d...

Chan(Pres), Bravo(VP) en AKA(MinFin) doen het goed!

Mijne mensen, de economis...

NDPers boos om hechtenis of boos op Adhin

De dag dat  ex-vp Adhin w...

Rusland vrijwel zeker weer NPS-voorzitter

Ondanks de vele kritieken...

Composteerbare verpakking voor voedsel in Suriname

Vanaf 01 november is er v...
Home Suriname Surinaamse president geeft uitleg over benoeming Khargi tot ambassadeur