Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse president COVID-negatief getest; zes ministers in quarantaine

Geplaatst

op

Minister Diana Pokie. Beeld Stvs

Na de positieve test op COVID-19 van de Surinaamse minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Diana Pokie,  is direct aan contacttracing gedaan. De bewindsvrouw was in het afgelopen weekend ook op Poesoegroenoe waar de Dag der Marrons werd gevierd. Zes ministers die in de directe omgeving van de bewindsvrouw zijn geweest, zitten momenteel in thuisquarantaine. President Chan Santokhi is negatief getest op COVID-19. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die ook in nauw contact geweest is met minister Pokie, is niet getest maar vertoont vooralsnog geen symptomen.

De testprocedure van de mensen die met minister Pokie in nauw contact geweest zijn, wordt donderdag afgesloten. De vergadering van De Nationale Assemblee, die gepland stond voor morgen , is verschoven naar een nader te bepalen datum. De mogelijkheid om digitaal de vergadering van de Raad van Ministers van morgen te beleggen, wordt bekeken.

De regering is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en past ook dezelfde maatregelen toe, die voor de samenleving gelden. Hoewel het voor eenieder moeilijk is te wennen aan het nieuwe normaal, zal de regering in haar directe omgeving maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de COVID-19-protocollen, die door het ministerie van Volksgezondheid zijn ontwikkeld, te allen tijde worden nageleefd.

De regering doet wederom het beroep op de samenleving te letten op elkaar en de algemene maatregelen, als het dragen van een mond- en neusbedekking, handen regelmatig wassen en anderhalve meter afstand houden, altijd in acht te nemen.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
michael
maandag 12 oktober 2020 19:57

Diana Pokie is een mooie vrouw.
en
😘 beterschap toegewenst.

Michel
maandag 12 oktober 2020 21:45

Gaat nu 3 jaar duren voordat je een perceel_id krijg.

Parara
maandag 12 oktober 2020 23:12

Vind haar ook een mooie vrouw.

En ik heb al een perceel.

Man in Black
maandag 12 oktober 2020 23:54

Ik wil ook een perceel. Idd een mooie vrouw is ze al getrouwd?

Rafasie
dinsdag 13 oktober 2020 16:49

Of zij al getrouwd is ? Geen idee.
Lijkt een heel zakelijke mevrouw te zijn. Zal ze ook erg stout zijn?
Wie kan mij vertellen wie haar vent is?Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen