dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse president benadrukt belang van Chinese gemeenschap in nieuwjaarsboodschap

lees ook ...

Verraad op verraad

Pakitow, roepnaam van actievoerder en politicus Stefano Biervliet (27), is groot onrecht aangedaan. Ondanks dat hij nooit een misdaad begaan heeft en uitsluitend mensen heeft opgeroepen om op te komen...

Zaterdag 10 februari 2024, markeert de aanvang van het jaar van de draak volgens de traditionele Chinese kalender. President Chandrikapersad Santokhi heeft deze gelegenheid aangegrepen om eenieder een gelukkig Chinees Nieuwjaar toe te wensen en hoop uit te spreken voor een jaar van welvaart en succes.

In zijn nieuwjaarsboodschap benadrukte het staatshoofd de symboliek van de draak, die staat voor macht, geluk en succes. Hij verklaarde dat dit een tijd is om te streven naar persoonlijke en collectieve groei, en om te werken aan de verwezenlijking van doelen en dromen.

Santokhi erkende ook de onschatbare bijdrage van de Chinese gemeenschap in Suriname gedurende de afgelopen 170 jaar. Hij prees hun inzet en toewijding aan de ontwikkeling van het land en sprak zijn dankbaarheid uit voor hun rol in het opbouwen van een diverse en welvarende natie.

“Samen zullen wij met één geest en met een eensgezind doel werken aan duurzame welvaart voor de Surinaamse natie,” benadrukte de president, terwijl hij opriep tot eenheid en samenwerking binnen de samenleving.

Het Chinees Nieuwjaar wordt wereldwijd gevierd als een periode van hernieuwing, reflectie en hoop. In Suriname wordt deze viering gekenmerkt door kleurrijke festiviteiten, traditionele rituelen en een gevoel van gemeenschap.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president benadrukt belang van Chinese gemeenschap in nieuwjaarsboodschap