maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
3
(1)

Surinaamse president belooft koopkracht versterkende maatregelen in juni

lees ook ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft beloofd dat de regering van plan is om in juni de werkende klasse tegemoet te komen met koopkracht versterkende maatregelen. Deze belofte deed de president gisteren tijdens de regeringspersconferentie. Hij is niet ingegaan op hoe de maatregelen eruit zullen zien. Die worden binnenkort bekendgemaakt.

Tijdens de persconferentie zei hij dat de regering eraan werkt dat eenieder vanaf 21 jaar de gelegenheid zal krijgen om in aanmerking te komen voor een perceel. “We hadden dat beloofd tijdens de verkiezingscampagne.” Volgens president Santokhi zal er een online registratie plaatsvinden, waarbij behoeftigen zich kunnen opgeven voor een bouwkavel.

De bedoeling is dat de overheid goedkoop kapitaal ter beschikking zal stellen voor de jongeren om op de bouwpercelen een woning neer te zetten, waarbij ze met lage rentes terug kunnen betalen. Dit wordt geregeld via de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

Volgens het staatshoofd zal de regering alles eraan doen om haar beloftes waar te maken, zodat zij de samenleving in mei 2025 kan tonen dat ze tenminste 75% van de gestelde doelen heeft behaald. “Wij gaan waar maken wat wij beloofd hadden”, zei Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse president belooft koopkracht versterkende maatregelen in juni