Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Postspaarbank stelt hypotheek bezwaard perceelland beschikbaar aan studenten vereniging

Geplaatst

op

Img 6579 2

Een aantal leden van de Vereniging van Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) die in aanmerking zouden komen voor een bouwperceel te Waterland bij Domburg, vrezen bedrogen uit te zijn gekomen. Het bestuur van de studenten vereniging werd onaangenaam verrast toen het via opgevraagde documenten bij het Management Instituut-Grondregistratie en Landinformatiesysteem erachter kwam dat een deel van de grond is bezwaard met een hypotheek.

De grond met 35 bouwkavels is door de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) beschikbaar gesteld aan de vereniging. Daartoe is er in 2018 een overeenkomst getekend, wat vooraf ging aan een intentieverklaring het jaar daarvoor. Via de overeenkomst heeft de bank zich onder meer verplicht om voor alle 35 studenten de bouw te financieren.

Volgens VMSS-voorzitter Paul van Dun is het, afgaand op een mededeling van een kantoormedewerker, zo goed als zeker dat ook het overig deel is bezwaard. Er zijn documenten waaruit zulks moet blijken. “De leden vinden het zeer teleurstellend en zijn zeer gedemotiveerd. Zij vragen zich af of dit de manier is waarop de bank met haar partner – in deze de VMSS – omgaat.”

Nadat de vereniging de bank hierover in kennis had gesteld, kreeg zij als antwoord dat de bezwaring niet meegaat bij de overdracht. Echter, het bestuur wil daar niets van weten. “Ik ben jurist en ik heb geleerd dat als een perceel bezwaard is, dat overeind blijft bij een overdracht”, stelt Van Dun.

Hij erkent dat het bestuur bij de ondertekening van de overeenkomst geen vooronderzoek heeft gedaan over de status van het perceel. Pas toen de overdracht te lang op zich liet wachten, is besloten op onderzoek uit te gaan. “Omdat de bank ons op de lange baan hield, kregen we het vermoeden dat iets niet klopt.”

Deze week is er opnieuw een e-mail verstuurd naar de bank met het verzoek om de beslaglegging op te heffen alvorens de overdracht plaatsvindt. Daarop is er geen reactie gekomen. De vereniging wil een advocaat in de arm te nemen om af te dwingen dat de percelen zonder bezwaring worden overgedragen. Aangezien de overeenkomst die in april 2018 met de bank is getekend in april 2021 vervalt, is er volgens Van Dun haast geboden. “Nadat de overeenkomst is vervallen, kunnen wij ons op niets meer beroepen.”

De stap van de bank om de percelen vrijwillig beschikbaar te stellen, kwam door inspanning van toenmalig assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons en toenmalig ondervoorzitter Melvin Bouva. De percelen die eigendom zijn van de bank zijn door de financiële instelling ter beschikking gesteld aan de vereniging. Conform de overeenkomst heeft de SPSB zich ertoe verplicht om de woningen tot een maximum van SRD 5.250.000 te financieren.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
waha
vrijdag 10 juli 2020 21:20

Vaag verhaal. Wat gebeurd er hier ? “percelen vrijwillig beschikbaar te stellen, kwam door inspanning van toenmalig assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons en Melvin Bouva” Hoezo? Denken deze twee neppers dat hun aanbevelingen wetgevende kracht hebben? Jenny Simons en Melvin Bouva denken dat mensen hen hoog in de bol hebben? Als deze twee met een heel vette bankrekening een flinke donatie in de studenten kas hadden gedaan dan zou ik pas onder de indruk zijn geweest. Maar aan de bank vragen om in beslag genomen percelen waarvan de hypotheek niet is afgelost, weg te geven, dat is goedkope zelf promotie. Willen Simons… Lees verder »

Lunes Armand
zaterdag 11 juli 2020 02:11

Auuww!! Wetende hoe de huidige regering te werk is gegaan de afgelopen 10Jrn. Wetende welke perikelen zich hebben afgespeelt bij deze bank, hoe kan men dan nog zo gelovig en vertrouwd ingaan op toezeggingen van deze gasten. Een gedegen onderzoek had moeten plaats vinden. Vooral als je niet van de zelfde politieke kleur bent. Vaak denken wij dat het geen rol speelt. But it counts and it hurts most of the time. Te hopen dat het nog goed komt voor deze studenten. indien het bij de aftredende niet lukt, hopelijk bij de opkomende regering wel. Niets is zo teleurstellend dat… Lees verder »

John
zaterdag 11 juli 2020 12:46

Jeniffer Simons, Kromosoeto en Melvin Bouva bij elkaar ? De onheilige drie- eenheid. Oftewel de amorele drie-eenheid.
Dat ruikt naar malversaties, zelfverrijking en meer corruptie.
Bij deze bank werd Ginmardo Kromosoeto op 11 mei dit jaar weer als
directeur aangesteld, nadat hij na malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank, vorige jaar mei met verplicht verlof werd gestuurd.
Het daaropvolgend accountants onderzoek heeft zogenaamd niets opgeleverd.
Ja hoor “zogenaamd”. Hoefdraad en Bouterse hebben de CBvS op diverse manieren langzaam leeggeroofd. Bij de SPSB werden met medewerking van Kromosoeto leningen verstrekt aan mensen (NDP partijgenoten en familie) die daar geen recht op hebben.

John
zaterdag 11 juli 2020 12:48

En nog erger. De leningen werden niet afgelost. Dus hoezo heeft het accountants onderzoek niets vreemds opgeleverd?
Daar gaan wij weer. Nog meer schaamteloos geroof.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen