Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Postspaarbank directeur Ginmardo Kromosoeto aangehouden

Geplaatst

op

Img 0584ee2566e1 1

De directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, is door de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS), aangehouden en in verzekering gesteld.

Ex-minister Gillmore Hoefdraad van financiën had op 10 juli jongstleden, aan SPSB de opdracht had gegeven om een bedrag groot SRD 272,9 miljoen over te maken naar de rekening van een woningbouwfonds.
Dit kwam naar voren tijdens een persconferentie over de financiële situatie van het land. De persconferentie werd door de regering belegd, in het begin van de maand augustus.

Volgens president Santokhi is dat het geld niet ter beschikking van de nieuwe regering. “Hierdoor dacht men dat de salarissen over juli niet zouden kunnen worden betaald. De SPSB heeft de brief ontvangen, op de dag van de inauguratie van de nieuwe president. Toch heeft de directeur van SPSB het geld overgemaakt naar het woningbouwfonds”, volgens Santokhi. Toen al zei Santokhi dat er reeds passende maatregelen tegen de directeur werden voorbereid.

Img 9646b7c6cc18 1

Gilmore Hoefdraad (L) en Ginmardo Kromosoeto (R)

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
donderdag 13 augustus 2020 18:04

En dit is nog maar het tipje vd sluier…
Weer zo’n listge lafhartige streek v Boefie. Een aanklacht erbij, bij de 10 anderen. …De NDP was “Master” in het bedenken van listige streken om quasi ongemerkt, zichzelf vet te mesten. Dat is het enige waar ze goed in waren. Stelen vh arme volk tot op de allerlaatste dag, de dag vd inauguratie. Hoe dagu kan je zijn.

Bianca
donderdag 13 augustus 2020 19:25

Er volgen nog meer. Laat jouw baas bouta en hoefdraad die jij, dhr Kromosoetoe, zou aanbad, je uit gevangenis komen halen. Idioot die jij was/ bent. Politieke hebzucht gaat je een les leren. Die baas hoefdraad van jou, zijn beurt komt nog. Plunderaars en boeven die jullie zijn. Hopelijk wordt er beslag op al jullie bezittingen gelegd.

Bryan
donderdag 13 augustus 2020 20:29

Kaalplukken deze lafhartige honden.
Gestreepte pakken aandoen en de stad laten schoonhouden.
Deze domme idioot weet dondersgoed dat Suriname geen enkele woningbouwfonds heeft dus moest hij dit met zijn ezelsverstand niet gedaan hebben.
Alles maar dan ook alles afpakken wat boefie en consorten bezitten.
Paspoorten van vrouw, kinderen afpakken voordat deze afreizen om geld veilig te stellen.
Stelletje dagoe’s.

De waarheid
donderdag 13 augustus 2020 22:29

Ik vraag mij af of er ook mensen op goede posities zijn die niet graaien. Dit is toch onverteerbaar, al die kopstukken stelen overal geld. Denken ze dat ze het eeuwige leven hebben ? Hebben ze geen hart en geen gevoel ? Ik vind het dramatisch hoeveel slechte mensen in dit landje op bestuurlijke functies zitten. Het net sluit zich gelukkig al om Boefdraad heen. Die voelde de bui al hangen en ging er snel vandaar. Spong vult ze zakken en Boefdraad durft niet terug te komen. De rechter blijkt uit het goede hout gesneden te zijn, en laat zich… Lees verder »

Lunes Armand
donderdag 13 augustus 2020 23:24

Het is bijna uitkijken naar wie het eerst de nek omgedraait wordt. Die zal alle schuld krijgen, dan volgt een blinde muur. einde verhaal. Wie al in het gevang is heeft pech! Het is een echte mafia bende die hier aan het werk was. Jammer dat het recht systeem ook voor deze gasten gebruikt moet worden. Gods molen maalt langzaam maar zeker. Het moment dat je moet gaan genieten van het leven, krijg je dit soort rechtzaken aan je broek. Wie slaapt wel en wie slaapt niet heerlijk. Wat hebzucht allemaal niet te weeg kan brengen. Ik zal het blijven… Lees verder »

A/H
vrijdag 14 augustus 2020 00:30

Woningbouwfonds is een code want zo een fonds bestaat niet. De directeur is hartstikke schuldig omdat hij wist wat Hoefdraad bedoeldeAdvertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen