Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Politiebond zwaar teleurgesteld; rapport uitgelekt

Geplaatst

op

Politiebond Teleurgesteld

“Men probeert tweedracht te zaaien binnen het politiekorps,” vindt het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). Ze zijn niet te spreken over de huidige gang van zaken binnen het korps. Na uitlatingen van president Chan Santokhi in het parlement vond SPB-voorzitter Raoul Hellings dat het bestuur nu wel moest uitkomen, wat ook is gebeurd, gisteren tijdens een persconferentie.

De bond stoort zich aan een uitgelekt rapport, waarin staat dat politietoppers zich bezighouden met activiteiten die het daglicht schuwen. Er zijn namen genoemd van onder andere Hellings, Sergio Gentle en korpschef Roberto Prade. Bovendien zouden deze politietoppers, criminelen de ruimte gegeven hebben om te infiltreren in het politieapparaat, middels de werving- en selectieprocedure.

Uitlatingen van het staatshoofd en de minister hebben de bond hard getroffen. President Santokhi zou in het parlement hebben gezegd dat ruim 70 procent van de recente lichting 2019-2020 van de politieambtenaren niet voldoet aan gestelde criteria om tot het korps toegelaten te worden.

Volgens Hellings probeert men tweedracht te zaaien binnen de politiebond en –organisatie en wordt er politiek bedreven, terwijl de bond zich niet bezighoudt met de politiek. Er wordt volgens de bond ook onvoldoende gecommuniceerd. Bij het aantreden van de huidige regering was onder andere beloofd dat de bond zou worden betrokken bij de besluitvorming op het ministerie van Justitie en Politie. Echter is hier geen sprake van. Ook zou er weinig communicatie zijn met minister Kenneth Amoksi. Het bestuur heeft het staatshoofd hierover gesproken echter zonder resultaat, zegt Hellings.

Op het ministerie zijn er verschillende werkgroepen en commissies ingesteld, zonder dat de bond daarbij betrokken is. Deze commissies voeren activiteiten uit die ernstige gevolgen hebben voor de rechtspositie van politieambtenaren, zegt de bestuursvoorzitter.

Er is een ledenvergadering belegd waar de knelpunten zijn besproken. Er is met de besluiten ene bezoek gebracht aan de minister. De resultaten van die bespreking worden 23 november met de leden besproken. Na de ledenvergadering worden vervolgstappen besproken.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagolal
vrijdag 20 november 2020 17:02

Het kps personeel is duidelijk bedorven . De goede niet aangesproken. Voorbeeld laats een agent trekt zijn pistool voor een meneer die van het werk komt. Sommige agentjes moeten gelijk de laan op gestuurd worden. Ze zijn al niet geschoold. Neem mensen in dienst die op school zijn gegaan. Diploma hebben. Zodat ze het land kunnen dienen. Zijn ook handhavers die orde moeten handhaven en niet veroorzaken. Alles zo corrupt

Ronny Hooikamp
vrijdag 20 november 2020 19:08

Misschien handig als we Nederland vragen hierin te helpen.
In Nederland weten ze wel hoe we dit aan moeten pakken.
Waarom het wiel uitvinden als het al uitgevonden is .

Ronny Hooikamp
vrijdag 20 november 2020 19:10

Dan kan je het politie korps herscholen zodat ze wel hun functie en verantwoordelijkheden aan kunnen en het niveau een stuk hoger zal zijn.
Dan zullen we zien wie het opleidings traject aan kunnen en wie te licht bevonden zullen worden.

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen