dinsdag 28 maart 2023
25 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
3
(2)

Surinaamse politiebond in actie; nu in gesprek met president

lees ook ...

Minister Ramdin: ‘Excuses slavernijverleden moeten in Surina...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren de Speciaal Gezant Slavernijverleden, Frédérique de Man, ontvangen voor een ...

Enkele honderden politieagenten hebben meegedaan aan de protestactie van de Surinaamse Politiebond (SPB). Ze hebben gelopen vanuit de Politieacademie naar de Keizerstraat. Van daaruit is de mars voortgezet naar het assembleegebouw. De SPB is nu nog in actie, afhankelijk van de resultaten wordt een besluit genomen. Na een gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk en assembleevoorzitter Marinus Bee, is de bond ontvangen door president Chan Santokhi

Bij het assembleegebouw werd vicepresident Brunswijk uitgejouwd toen hij actievoerders probeerde toe te spreken. Het was een chaotische situatie waarin woedende actievoerders duidelijk de vp niet wilden horen, omdat ze vinden dat hij ervoor gezorgd zou hebben dat het zover is gekomen. “Je hebt grote lappen grond genomen, ga weg van hier”, schreeuwde een ontevreden burger naar de vicepresident.

Naast politieagenten hebben ook andere groepen meegedaan aan het protest. Zo is er ondersteuning geweest van onder andere verpleegsters en de brandweerbond, die ook hebben aangegeven niet meer uit te komen met hun salaris. Alles in Suriname is verhoogd. Nu zullen de prijzen verder stijgen vanwege de aanpassing van de koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gisteren van SRD 16.30 naar SRD 21.

Ook activist Sibrano Pique was aanwezig. Vanuit Ondrobon is gelopen, in de stromende regen, naar de Keizerstraat. Deze groep heeft problemen met de hoge koers, de dure prijzen in de winkels en de gang naar het Internationaal Monetair Fonds.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politiebond in actie; nu in gesprek met president