woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
1
(1)

Juspol noemt berichtgeving ontslag politie-inspecteurs onjuist; Bond in actie

lees ook ...

Malariavaccin voor Kameroen biedt uitkomst

Het malariavaccin Mosquirix is vier jaar lang getest op kinderen in Ghana, Kenia en Malawi. De resultaten waren goed. Men kan rekenen op 30 procent bescherming per dosis. Kameroen kreeg als eerste Afr...

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft maandag na een algemene ledenvergadering (ALV) het besluit genomen om in beraad te gaan. De actie volgt na het ontslag van de hoofdinspecteurs Sergio Gentle en Raoul Hellings. Het duo was de trekker van de protestacties van Organic Movement. Hellings en Gentle worden onder andere van plichtsverzuim verweten.

Met uitzondering van de Motor Surveillance Dienst (MSD), het Regio Bijstandsteam (RBT) en de reguliere politiezorg, zijn alle overige diensten in beraad. Na hun vergadering is de groep getogen naar het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Daar hebben zij hun beklag gedaan over de hang van zalen.

De leden hebben beslist om in onderhandeling te gaan met de regering over het ontslag. Het ontslag van de twee officieren is getekend door president Chandrikapersad Santokhi.

Onjuiste berichtgeving ontslag gewezen politiefunctionarissen
In de afgelopen uren zijn er tal van onjuiste en verwarrende berichten verspreid omtrent het ontslag van twee politiefunctionarissen, meldt het ministerie van Justitie en Politie. De leiding van het departement stelt de samenleving gerust dat de correcte procedures en juiste grondslagen zijn gevolgd bij het opleggen van de tuchtstraf van ontslag aan betreffende gewezen politiefunctionarissen.

Het ministerie is bezig om alle voorzieningen te treffen om de orde, rust en veiligheid waar de samenleving recht op heeft te garanderen. In dit kader wordt ook overwogen om een kort geding in te stellen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJuspol noemt berichtgeving ontslag politie-inspecteurs onjuist; Bond in actie